To Strava – το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για αθλητές –για πρώτη φορά παίρνει μία πρωτοβουλία που δεν σχετίζεται καθαρά με τον αθλητισμό. Διοργανώνει στις 10 Μαΐου το «Global Bike to Work Day», δηλαδή την Παγκόσμια Ημέρα Μετακίνησης με Ποδήλατο στη Δουλειά και προσκαλεί τους πολίτες ανά τον κόσμο να καταγράψουν και να «ανεβάσουν» σε μία ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα τη δική τους διαδρομή! Η διαδρομή σου μετράει (Commutes Count) είναι το σύνθημά τους.

«Ποδηλατώντας για να πάτε στη δουλειά σας όχι μόνο θα ευχαριστηθείτε έναν υγιεινό τρόπο μετακίνησης και θα κάνετε τον κόσμο λίγο καλύτερο αλλά ανεβάζοντας τη διαδρομή σας στην πλατφόρμα μας θα κάνετε τη διαφορά» λένε οι διοργανωτές. Το έπαθλο, όπως προσθέτουν, είναι η ικανοποίηση που θα πάρουν οι συμμετέχοντες γνωρίζοντας ότι η δική τους διαδρομή με ποδήλατο θα μετρήσει. «Είτε η διαδρομή σας είναι 2 χιλιόμετρα είτε 20, στις 10 Μαΐου, πάμε όλοι με το ποδήλατό μας στη δουλειά για να δείξουμε ότι η διαδρομή μας μετράει». Όσοι συμμετάσχουν μπορούν να χρησιμοποιούν το hashtag #CommutesCount στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να παρακινήσουν και τους συμπολίτες τους αλλά και για να δείξουν ότι υποστηρίζουν έναν καλύτερο κόσμο με υποδομές για το ποδήλατο και τους πεζούς.

Μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερα για την πρωτοβουλία και να γραφτείτε για συμμετάσχετε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου ξεκινάει η ελληνική καμπάνια «Με ποδήλατο στη δουλειά» που διοργανώνεται από την ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα με την υποστήριξη του WWF Ελλάς και του European Cyclists’ Federation και θα διαρκέσει έναν μήνα.

«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetaliesή στο FacebookOrthopetalies blogγια καθημερινή ενημέρωση