Τις Πρέσπες ως συμφωνία τις αποξήρανε ο Τραμπ μαινόμενος κι ο πονηρός Ερντογάν – Χότζα μ’ έναν αστερίσκο, αστραφτερό σαν το αστέρι της Βεργίνας, που διατηρεί τη νεοοθωμανική επιρροή στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η τελετή στη στρούγκα του ΝΑΤΟ, εκεί όπου τραβήχτηκε η μάσκα του δήθεν εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – ΕΕ, για να καταδειχτεί ότι είναι βραχύβια προετοιμασία για έναν πραγματικό μεγάλο πόλεμο αναδιανομής των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων των παγκόσμιων μονοπωλιακών κολοσσών, συρρίκνωσε τον ναπολεοντισμό της ανίερης εγχώριας τρόικας (Κοτζιάς – Καμμένος – Τσίπρας ) στα μεγέθη της. Κι είναι αυτοί οι τρεις που πίστεψαν, ότι επιλύοντας τάχα μου δήθεν το Μακεδονικό, θα αντιμετωπίζονταν στην ευρωατλαντική γερακοφωλιά ωσάν ισότιμοι με τους οικονομικούς μας τυράννους.

Βέβαια η εξωτερική πολιτική και τα αντίδοτα στις εθνικές ζημίες ή καταστροφές δεν είναι ομοιοπαθητική. Οι ώς χτες προ εξουσίας της αριστεράς τύραννοι, εξακολουθούν να έχουν τα μάτια τους στα Τίρανα, τον νου τους στο Βελιγράδι, την τσέπη τους στη Μόσχα και την μπότα τους, μετά ή άνευ μακεδονικής σόλας, στο Κόσοβο, στην Κριμαία και όπου αλλού χρειαστεί.

Το μικροπολιτικά αφελές και τακτικίστικα επικίνδυνο για τον τόπο είναι η μεγαλομανία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πάρει μερίδιο μιας δόξας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Σχεδιάζει εκλογές, διπλές, τριπλές, τετραπλές, μεσοπρόθεσμα και αντίμετρα με το κιλό, πουλώντας το παραμύθι ότι ως μεντεσές στα Βαλκάνια θα φάμε με χρυσά κουτάλια, σαν κι αυτά που δεν έφαγαν ποτέ οι πορτιέρηδες σε κλαμπ πολυτελείας.

Ο Μικραλέξης μάς ξαναπούλησε απ’ τ’ αριστερά τον Μεγαλέξαντρο. Ελπίζω ότι ο λαός, βιώνοντας τη μακροβιότερη μνημονιακή αριστεροδέξια κυβέρνηση, πήρε πρέφα ότι εκτός απ’ τα παιχνίδια πείνας θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει και στα παιχνίδια του επικείμενου πολέμου.

Η Λιάνα Κανέλλη είναι βουλευτής του ΚΚΕ