ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Ζευγάρια που φιλιούνται στο στόμα, να χωρίζουν. Επειδή αυτός, ή αυτή, βρήκε κάτι καλύτερο. Συμβαίνει και στην μπάλα. Ποδοσφαιριστές που φιλάνε το σήμα της ομάδας στη φανέλα, να φεύγουν. Είτε επειδή η ομάδα ή ο ποδοσφαιριστής βρήκε κάτι καλύτερο. Οπως και στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, άλλα διαζύγια είναι συναινετικά κι άλλα με φωνές και φασαρίες. Στην περίπτωση της ΑΕΚ και του Γιάννη Ανέστη, το θέμα ξεκαθάρισε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ στην «Αθλητική Κυριακή»: «Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ του έκανε πρόταση 220-250 χιλιάδες ευρώ, αλλά ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε, επειδή έχει καλύτερη προσφορά από ομάδα της Τσάμπιονσιπ. Επειδή όμως και η ΑΕΚ πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά της (!) ο Ανέστης είναι σταθερά στα τελευταία παιχνίδια, εκτός αποστολής». Δεν είναι άλλωστε κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Σε αυτή τη νεότερη εποχή της ΑΕΚ υπάρχουν δύο ανάλογες περιπτώσεις. Ο Αραβίδης, που είχε τεθεί στο περιθώριο επειδή δεν ανανέωνε, όπως και ο Ανταμ Τζανετόπουλος. Μέχρι να πεισθεί να υπογράψει με τους όρους της ΠΑΕ. Οπως και στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, οι αγάπες και τα λουλούδια δεν διαρκούν για πάντα.

Με τη σχέση, κάποιες φορές, να διακόπτεται βίαια. Οπως με την απόφαση της ΑΕΚ, να επιβάλει (σιωπηρή) ποινή αποκλεισμού, για το υπόλοιπο της σεζόν, στον Ανέστη. Στην προοπτική να κάνει πίσω, όπως ο Τζανετόπουλος και να υπογράψει. Ή να πουληθεί τον Ιανουάριο, έναντι κάποιου αντιτίμου, στη λογική μάζευε κι ας είν’ και ρώγες. Ο καθείς και τα όπλα του, όπως έχει πει ο ποιητής.

Συναίσθημα στο ποδόσφαιρο έχει μόνο ο οπαδός. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας κι ο παράγοντας εργοδότης. Και κάποιες φορές μάλιστα σκληρός: «Αν δεν δεχθείς τους όρους μου, τελείωσες». Οσο για το αγωνιστικό θέμα και το ενδεχόμενο να στοιχίσει στην ΑΕΚ η εντολή στον προπονητή να θέσει τον βασικό γκολκίπερ, εκτός ομάδας, ισχύει αυτό που έχει πει ο Ουλίαμ Σαίξπηρ: «Οποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια».