Αν κάποιος θελήσει να ξεψαχνίσει το πρόγραμμα της επικείμενης αγωνιστικής, σίγουρα σε ένα ματς πρέπει να σταθεί. Εννοείται πως η αναφορά γίνεται εξαιρουμένου του ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Ποιος είναι ο αγώνας; Ατρόμητος εναντίον Πανιωνίου, το απομεσήμερο του Σαββάτου στο Περιστέρι. Πρόκειται για αναμέτρηση με πολύ ενδιαφέρον και με παραδοσιακή κόντρα ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ. Προ ετών, μάλιστα, η αντιπαράθεση είχε χτυπήσει κόκκινο και οι αφορμές υπήρξαν πολλές και εκατέρωθεν. Τώρα, αυτό που βλέπουμε είναι ποδοσφαιριστές με θητεία και στις δύο ομάδες, παίκτες που έχουν κομβικό ρόλο στις ενδεκάδες. Ο Κόρμπος, για παράδειγμα, άρχισε στον Ατρόμητο και μέχρι τα 25 του πάλευε να βρει θέση στο σχήμα. Εκτοτε ανέβασε στροφές, κάνει καλή καριέρα σε ομάδες της δεύτερης ταχύτητας και αποτελεί έναν σημαντικό μέσο στον Πανιώνιο. Αλλά και στον Ατρόμητο διαπιστώνουμε κάτι εντυπωσιακό: η τριάδα της άμυνας, η αποτελούμενη από τους Γιαννιώτη, Ρισβάνη και Χατζηισαΐα, συνεισφέρει τα μέγιστα στο σύνολο, βοηθά να μην τρώει γκολ ο γκολκίπερ επί μακρόν, ενώ όλοι αυτοί οι παίκτες άφησαν το στίγμα τους στη Νέα Σμύρνη. Οι Ρισβάνης και Γιαννιώτης μάλιστα, μέχρι και την περασμένη σεζόν, όταν ανέβασαν μαζί με τον Πανιώνιο τις μετοχές τους. Θα λέγαμε πως ένα γκρουπ από την Πλατεία πήγε στα δυτικά προάστια και στέλνει ψηλά τον Ατρόμητο. Δεν είναι εντυπωσιακό; Θα περιμένουμε, λοιπόν, να καταγράψουμε αντιδράσεις και συμπεριφορές, σε ένα ραντεβού πολύ σημαντικό για τους δύο μονομάχους και χωρίς αμφιβολία για το πρωτάθλημα.

Επεισόδια

Τόσο δύσκολο είναι να μην έχουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση σκηνές άθλιες; Σε πεδίο μάχης από άγριες συμπλοκές μεταξύ οπαδών της Μίλαν και της ΑΕΚ μετατράπηκε χθες στις 6 το απόγευμα ο σταθμός του ΗΣΑΠ στα Πευκάκια. Από τις σφοδρές συγκρούσεις που διήρκεσαν τουλάχιστον δέκα λεπτά, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε συρμούς. Και από τα βεγγαλικά που πέταξαν οπαδοί, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, ενώ το τρένο ακινητοποιήθηκε για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό.

Οι περίπου 80 φίλαθλοι της Μίλαν που διαμένουν σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας, παρά τις συστάσεις της Αστυνομίας, αν και είχαν μισθωθεί δύο πούλμαν για την ασφαλή μεταφορά τους στο ΟΑΚΑ, επέμεναν να μετακινηθούν με τον ΗΣΑΠ. Στους συρμούς όμως επέβαιναν και οπαδοί της ΑΕΚ. Οι οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν στα βαγόνια και ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ τους.