Εχω εισιτήριο για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σπόρτινγκ. Δεν έχω όμως αυτοκίνητο. Πώς θα πάω στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και κυρίως, πώς θα επιστρέψω στο σπίτι στις 12 το βράδυ; Είναι ένα ερώτημα που από χθες υποβάλλουν στον εαυτό τους πολλοί φίλοι των Ερυθρολεύκων μετά την ανακοίνωση της στάσης εργασίας του Ηλεκτρικού από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Προφανώς οι εργατοπατέρες επέλεξαν τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για τις κινητοποιήσεις τους έχοντας ως δεδομένο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Χιλιάδες άνθρωποι θα υποβληθούν σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία γιατί «έχουν εκδοθεί περισσότερες από 150 πράξεις που αφορούν μετακινήσεις, τοποθετήσεις ή προαγωγές με τη χρήση του αναχρονιστικού, αδιαφανούς και αναξιοκρατικού συστήματος της «προφορικής συνέντευξης»», όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων.

Προφανώς οι εργαζόμενοι επιθυμούν και τη στήριξη του κόσμου στον δίκαιο αγώνα τους. Ποιου κόσμου; Αυτού που θα ταλαιπωρήσουν. Εκτός πάλι κι αν η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας και ώρας για την έναρξη των κινητοποιήσεών τους υποκρύπτει κάποιο άλλο κίνητρο ή εξυπηρετεί συμφέροντα εκτός σωματείου.

Αν όχι, έστω και την τελευταία στιγμή οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό μπορούν να διορθώσουν το λάθος τους. Αλλωστε, υπάρχουν τόσες άλλες ημέρες για να διεκδικήσουν την υπηρεσιακή εξέλιξή τους.