Είναι παγκοίνως γνωστό πως η αχίλλειος πτέρνα της Εθνικής Αγγλίας θεωρείται ο αγωνιστικός φόρτος των ποδοσφαιριστών της την εορταστική περίοδο. Στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όταν τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα πέφτουν σε χειμερία νάρκη, η Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται στο ζενίθ. Αυτό που εμείς θαυμάζουμε, τους αγώνες στην Boxing Day, οι προπονητές των Τριών Λιονταριών το καταριούνται. Ακόμα και ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των ποδοσφαιρικών παραδόσεων, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον, είχε ζητήσει κατά καιρούς χειμερινή αγωνιστική παύση. Οι ποδοσφαιρικές Αρχές της Αγγλίας δεν πτοούνται ωστόσο από τις εκκλήσεις για την αλλαγή του προγράμματος. Οχι γιατί πιστεύουν ιδιαίτερα στις παραδόσεις, αλλά γιατί υποκλίνονται στους αριθμούς.

Την εορταστική περίοδο οι Βρετανοί αλλά και οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το Νησί συμπεριλαμβάνουν μεταξύ των κορυφαίων θεαμάτων που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσουν έναν αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ. Είναι οι ημέρες που το αγγλικό πρωτάθλημα αυξάνει κατακόρυφα τη δημοτικότητά του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του.

Παραθέτω τα στοιχεία από την πληρότητα των γηπέδων στην τελευταία Boxing Day: από τα 387.588 διαθέσιμα εισιτήρια έμειναν αδιάθετα μόλις 8.265. Η πληρότητα σε πέντε γήπεδα ήταν άνω του 99% και ο μέσος όρος κυμάνθηκε στο 97,22%. Γι’ αυτό η Πρέμιερ Λιγκ ψιθυρίζει: ποια Εθνική Αγγλίας.