Για τους δυτικούς επισκέπτες της Ινδίας, το θέαμα οι κάτοικοι να ψιθυρίζουν προσευχές στις αγελάδες είναι μοναδικό.

Οι Γερμανοί δεν πιστεύουν στην ιερότητα της αγελάδας. Πιστεύουν όμως στη δύναμη Φραντς Μπεκενμπάουερ, του ανθρώπου που συμβολίζει την αναγέννηση της χώρας τους μέσα από τις στάχτες του πολέμου. Ο Μπεκενμπάουερ είναι ο άνθρωπος που έχει πραγματοποιήσει όλες τις επιθυμίες που του «ψιθύρισαν» τα εκατομμύρια των φανατικών του ποδοσφαίρου κι αυτοί τον τίμησαν με τον τίτλο Κάιζερ.

Γεννημένος στο βομβαρδισμένο από τους Συμμάχους Μόναχο στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο μικρός Φραντς έπεσε στα νερά της Στυγός κυνηγώντας την μπάλα που ονειρεύτηκε πως του πέταξε ο Φριτς Βάλτερ μετά τον θρίαμβο του ’54.

Παρά τα σκάνδαλα με εξωσυζυγικές σχέσεις και παιδιά εκτός γάμου, ο Φραντς κατάφερε να διατηρήσει την εικόνα του σαν τον φλοιό ενός φρεσκοκομμένου μήλου.

Το σκουλήκι της απληστίας δούλευε όμως από μέσα. Πρώτα αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον ρόλο του στην ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η συμμετοχή του στις τριγωνικές συναλλαγές που περιέχουν υποψία δωροδοκίας στη διεκδίκηση του Μουντιάλ 2006. Και τώρα έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στον όρο «εθελοντισμός» καρπούμενος 5,5 εκατ. ευρώ μέσω στοιχηματικής εταιρείας για τις υπηρεσίες του ως επικεφαλής των επιτροπών διεκδίκησης και αργότερα διοργάνωσης του Μουντιάλ 2006. Δύσκολοι καιροί για «Κάιζερ».