Οι ονειροβασίες αποτελούν τον πιο φθηνό τρόπο πραγματοποίησης των επιθυμιών.

Στη βιομηχανία του στοιχήματος το κυνήγι του ανέφικτου αποτελεί πρόκληση για τους «ιογενείς» τζογαδόρους αλλά και μια καλή πηγή εσόδων για τους περισσότερο γήινους betατζήδες.

Η πεσιμιστική αντιμετώπιση ενός γεγονότος λειτουργεί για τους ειδικούς του στοιχήματος ως πολλαπλασιαστής στην απόδοση.

Το καλοκαίρι του 2004 η Ελλάδα πήγε στο Euro με ρόλο καρπαζοεισπράκτορα. Χωρίς νίκη σε τελική φάση διεθνούς διοργάνωσης και με αντιπάλους θηρία στον όμιλο, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, οι μπούκις έδιναν απόδοση 100/1 πως θα κατακτήσει τον τίτλο. Είχε θεωρηθεί μάλιστα υπερβολικά υψηλή ίσως γιατί κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το φαινόμενο «Λέστερ» και το πώς γίνεται σήμερα αντιληπτό το απρόβλεπτο.

Τον περασμένο Αύγουστο, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, οι μπούκις πρόσφεραν απόδοση 5.000/1 πως οι Αλεπούδες θα κατακτήσουν τον τίτλο.

Για να γίνει μια σύγκριση για το πόσο απίθανο θεωρήθηκε μια μικρή περιφερειακή ομάδα της Αγγλίας να κόψει πρώτη το νήμα, αρκεί να αναφέρουμε πως η περίπτωση να εντοπιστεί φέτος το τέρας του Λοχ Νες προσφέρει απόδοση δέκα φορές μικρότερη.

Για τα γραφεία στοιχημάτων οι πιθανότητες να είναι ζωντανός ο Ελβις Πρίσλεϊ και να εμφανιστεί τραγουδώντας το «Love me tender» είναι εξήντα τοις εκατό περισσότερες απ’ ό,τι οι Αλεπούδες να κατακτήσουν τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ (απόδοση 2.000/1).

Το πιο εντυπωσιακό: πιο πιθανό είναι να παίξει ο Πάπας στους Ρέιντζερς από το να στεφθεί πρωταθλητής ο Κλάουντιο Ρανιέρι (απόδοση 4.000/1).

Η πλήρης απαξίωση της Λέστερ, που θεωρήθηκε πιο νεκρή και από τον Βασιλιά Ελβις, μπορεί να αποτελέσει μοναδικό δείγμα της εξαχρείωσης των αθλητικών αξιών από τους κυνηγούς του κέρδους.

Αν ο εύσωμος Ουές Μόργκαν σηκώσει το τρόπαιο, η απόδοση 5.000/1 θα μείνει στην Ιστορία ως το προπατορικό αμάρτημα των betατζήδων.