Χθες ο Πάνος Καμμένος έπαιξε πόλεμο. Και έπαιξε όπως παίζει ένας ανήλικος: φορώντας στολή παραλλαγής και ποζάροντας στο γραφείο του για τον φακό μιας ιστοσελίδας φιλικά προσκείμενης στον ίδιον. Ο Πάνος Καμμένος έπαιξε πόλεμο και πιο σοβαρά. Χθες τα ξημερώματα έδωσε εντολή ως υπουργός Αμυνας να πραγματοποιηθεί άσκηση πολεμικής ετοιμότητας στην Ειδομένη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο επειδή –λέει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που μοιάζει να συνέταξε ο ίδιος –«οι προκλήσεις των Τούρκων έχουν προκαλέσει συναγερμό στην Αθήνα». Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι εκτιμήσεις δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της Αγκυρας». Δηλαδή;

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι κάνει τον υπουργό Αμυνας να υποδύεται τον μπαρουτοκαπνισμένο πολέμαρχο. Αρκεί να φανταστεί τι θα έλεγε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος ως αντιπολίτευση εάν το ΝΑΤΟ έκανε περιπολίες στο Αιγαίο και οι αστυνομικές δυνάμεις μιας ξένης χώρας έριχναν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα στο ελληνικό έδαφος με πλήρη την απουσία του ελληνικού κράτους. Αρκεί να συλλογιστεί το δηλητήριο που θα είχε χύσει κατά των αντιπάλων του, τις κατηγορίες που θα είχε εκτοξεύσει για εθνική προδοσία, τις υποσχέσεις που θα είχε δώσει για εξεταστικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια, τις ανιστορικές υπενθυμίσεις που θα είχε κάνει για την τύχη που είχαν κάποτε οι προδότες, τα σεξιστικά υπονοούμενα με τα οποία θα διάνθιζε τον λόγο του.

Η συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες ήταν το πρώτο μεγάλο λάθος του Αλέξη Τσίπρα. Η ανάθεση του υπουργείου Αμυνας στον Πάνο Καμμένο ήταν το δεύτερο. Και δεν είναι μόνο μεγαλύτερο. Μπορεί να αποδειχθεί και μοιραίο. Γιατί στη γεωπολιτική η πυρκαγιά μπορεί να ανάψει και από μια σπίθα. Κι αυτήν τη στιγμή ένας πολιτικά ανήλικος κρατάει στα χέρια του ολόκληρη κούτα με σπίρτα.