Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι αναμένει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει νέες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν.

Η δήλωση έγινε λίγες ώρες πριν λήξη η προθεσμία για τον πρόεδρο των ΗΠΑ προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να εφαρμόζει την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, την οποία προέβλεπε η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Αναμένω την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος του Ιράν», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Μνούτσιν. «Συνεχίζουμε να τις εξετάζουμε. Τις έχουμε παρουσιάσει και πιστεύω ότι μπορείτε να περιμένετε πως θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις», συμπλήρωσε.

Ο Στιβ Γκόλντσταϊν, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) ή την Παρασκευή.

Την Τετάρτη, αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι αν ο Τραμπ άρει τις κυρώσεις της συμφωνίας του 2015, η αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει νέα, τιμωρητικά μέτρα ενάντια σε ιρανικές επιχειρήσεις και πρόσωπα.