Τουρκία: Προφυλάκιση για την διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2017 19:05 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18/07/2017 03:41 |
Τουρκία: Προφυλάκιση για την διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας
Η Εσέρ (φωτογραφία) και τα άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν μαζί της έπαιρναν μέρος σε σεμινάριο για την ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής και τη διαχείριση πληροφοριών.

Να προφυλακιστούν η διευθύντρια του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία Ιντίλ Εσέρ και άλλοι εννέα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα ζήτησε τη Δευτέρα τούρκος εισαγγελέας ενόψει της προσαγωγής τους σε δίκη με την κατηγορία ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, γνωστοποίησε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Σεζγκίν Τανρικουλού.

Η Εσέρ και οι άλλοι εννέα συνελήφθησαν την 5η Ιουλίου, ενώ συμμετείχαν σε σεμινάριο σε ξενοδοχείο κοντά στην Κωνσταντινούπολη και μεταφέρθηκαν σε διάφορά αστυνομικά τμήματα. Οι συλλήψεις τους ακολούθησαν εκείνη, πριν από ένα μήνα, του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του τουρκικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Τανέρ Κιλίτς, με την ίδια κατηγορία.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση τις κατήγγειλε κάνοντας λόγο για «κατάχρηση εξουσίας» και «παράλογη» κίνηση από μέρους των αρχών.

Η Εσέρ και τα άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν μαζί της έπαιρναν μέρος σε σεμινάριο για την ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής και τη διαχείριση πληροφοριών. Ανάμεσά τους είναι και δύο ξένοι, εισηγητές στο σεμινάριο, Γερμανός και Σουηδός.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την «έντονη ανησυχία» τους για αυτές τις ενέργειες των τουρκικών αρχών.

2
damagitos
18/07/2017 19:36
Πρόκειται για εβραικό δημιούργημα, (όπως και πολλά άλλα, π.χ. ΜΚΟ), που εξυπηρετεί πολιτικούς σκοπούς.
Και στα δικά μας! (κύριε Ελεγκτά διαφωνείς;)
18/07/2017 04:33
Ωραίος ο παίχτης!!! Έλα να τελειώνουμε σιγά-σιγά με τα κάθε λογής παραρτήματα του ΝΑΤΟ και της αμερικλανικής πρεσβείας. Μιλάμε έχουν ξετραχηλωθεί εντελώς τα πρακτορεία.