Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς, προσέλαβε δικηγόρο με πείρα στην υπεράσπιση κυβερνητικών στελεχών σε μεγάλες δίκες για να τον βοηθήσει στις έρευνες που γίνονται για την ενδεχόμενη συμπαιγνία μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το γραφείο του.

Ο Πενς επέλεξε ως συνήγορό του τον Ρίτσαρντ Κόλεν, πρόεδρο της δικηγορικής εταιρείας McGuireWoods και πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα των ΗΠΑ με μακροχρόνια συνεργασία με τον πρώην διευθυντή του Γραφείου Ομοσπονδιακών Ερευνών (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο απέλυσε ο Τραμπ στις 9 Μαΐου.

Θυμωμένος ο πρόεδρος

Μεταξύ των πελατών του Κόλεν είναι και ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), Σεπ Μπλάτερ, και ο Τομ Ντιλέι, Ρεπουμπλικανός από το Τέξας και πρώην επικεφαλής της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Ο αντιπρόεδρος είναι αποκλειστικά εστιασμένος στις υποχρεώσεις του και στην προώθηση του προγράμματος του προέδρου, και προσβλέπει στη γρήγορη ολοκλήρωση του θέματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενς, Τζάροντ Εϊγκεν.

Η πρόσληψη του Κόλεν δημοσιοποιήθηκε πρώτα από την εφημερίδα Washington Post.

Πριν μεταδοθεί η είδηση, ο Τραμπ ανάρτησε δύο tweet με τα οποία εξέφραζε τον θυμό του για την έρευνα σε βάρος του, και προτείνοντας τη διερεύνηση της Χίλαρι Κλίντον, της Δημοκρατικής αντιπάλου του στις εκλογές, αντί αυτού.