Αθώος από τις κατηγορίες της αρπαγής και της σεξουαλικής παρενόχλησης κρίθηκε ένας νεαρός Μεξικανός, γόνος εύπορης οικογένειας, γιατί δεν το απόλαυσε…

Ο Ντιέγκο Κρουζ, 21 ετών, είναι ένας από τους τέσσερις πλούσιους νέους από τη Βερακρούς, την Πολιτεία του Ανατολικού Μεξικού, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι την Πρωτοχρονιά του 2015 απήγαγαν τη 17χρονη τότε συμμαθήτριά τους και τη βίασαν σε αυτοκίνητο.

Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου ωστόσο, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ο Κρουζ, ο οποίος επίσης εκείνη την εποχή ήταν 17 ετών κρίθηκε αθώος, έστω και αν θώπευσε την 17χρονη, επειδή δεν είχε σκοπό να ασελγήσει επάνω της.

Ο μεξικανός δικαστής έκρινε επίσης ότι αν και το θύμα σύρθηκε στο αυτοκίνητο, δεν ήταν «αδύναμο». Δύο από τους υπόλοιπους τρεις νεαρούς κατηγορούνται για βιασμό.

Η απελευθέρωση του Κρουζ, ο οποίος διέφυγε στην Ισπανία, αλλά εκδόθηκε στο Μεξικό, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν χρήματα και πολιτικές διασυνδέσεις είναι υπεράνω του νόμου.