Συνελήφθη ο επικεφαλής της Samsung για σκάνδαλο διαφθοράς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2017 07:19 |
Συνελήφθη ο επικεφαλής της Samsung  για σκάνδαλο διαφθοράς

Συνελήφθη τελικά ο επικεφαλής της Samsung Τζέι Λι σε σχέση με το οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότιο Κορέα και αγγίζει την ίδια την πρόεδρο.

Η εξέλιξη αποτελεί νέο πλήγμα στην αξιοπιστία του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητών στον κόσμο.

Ο 48χρονος Λι, γόνος της πιο πλούσιας οικογένειας στη Νότια Κορέα, θα παραμείνει κρατούμενος για 20 μέρες έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Η εισαγγελία κατηγορεί τον Λι ότι δωροδόκησε με συνολικά 36,42 εκατομμύρια δολάρια την Τσόι Σουν-σιλ, έμπιστη φίλη της προέδρου Παρκ, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Ο Λι, που ανέλαβε την προεδρία του ομίλου μετά τον θάνατο του πατέρα του από καρδιακή προσβολή το 2014, κατηγορείται επίσης για υπεξαίρεση χρημάτων και ψευδορκία.

Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η υποστήριξη της Samsung προς εταιρείες και ιδρύματα της Τσόι ενδέχεται να συνδέεται με την απόφαση του 2015 της Εθνικής Υπηρεσίας Συντάξεων να εγκρίνει μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων δύο θυγατρικών εταιρειών της Samsung.

Η Παρκ παραμένει στη θέση της προέδρου, όμως χωρίς να έχει καμία εξουσία, μέχρις ότου το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφασίσει αν θα γίνει η πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη ηγέτης της Νότιας Κορέας που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την προεδρία.

Η Samsung έχει παραδεχθεί ότι έδινε χρήματα, όμως έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις για τη συγχώνευση.

Η έμπιστη φίλη της προέδρου κατηγορείται ότι εκβίασε μεταξύ άλλων μεγάλες βιομηχανίες, όπως η Samsung, ώστε να καταβάλουν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε μυστηριώδη ιδρύματα και ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για προσωπικούς σκοπούς.

2
pelias
17/02/2017 11:30
Πιστεύω ότι ο λόγος της συλλήψεως του προέδρου της samsung, δεν είναι για λόγους δωροδοκίας, αλλά για να βλάψουν αυτήν την γιγάντια εταιρεία, προς όφελος κάποιας, ή κάποιων άλλων αντίστοιχων εταιρειών. Φαίνεται ότι η SAMSUNG δεν είναι εβραϊκών συμφερόντων, και, ή θέλουν να την αρπάξουν, ή τουλάχιστον να την κλείσουν.
βρωμάει η υπόθα
18/02/2017 17:04
Για κλείσιμο δεν το βλέπω .Το πιθανότερο είναι η αφαίμαξη .Εταιρίες με έσοδα περισότερα από το ακαθάριστο προϊόν ενός κράτους (βλέπε Ελλάδα ) δεν τίς καταπολεμάς .