Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση με τα πτώματα μεταναστών, σε φορτηγό που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο, σε εθνική οδό στην ανατολική Αυστρία.

Μέχρι τώρα, οι αρχές έχουν απομακρύνει περισσότερα από 70 πτώματα με τον εκπρόσωπο του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Αλεξάντερ Μαράκοβιτς να τονίζει ότι η καταμέτρηση κατέστη πολύ δύσκολη λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης των πτωμάτων.

Η αυστριακή εφημερίδα Krone επικαλείται ανώνυμες πηγές και γράφει ότι τα πτώματα ανήκουν σε ενήλικες άνδρες και γυναίκες. Μια αρχική εκτίμηση ότι στο φορτηγό που έφθασε στην Αυστρία από την Ουγγαρία υπήρχαν από 20 έως 50 σοροί είχε ανακοινωθεί χθες. Ουδεμία επίσημη πληροφορία έχει δοθεί επί του παρόντος για την ταυτότητα, την ηλικία, τις χώρες καταγωγής των ανθρώπων που ήταν στο φορτηγό και πέθαναν από ασφυξία πολύ πιο πριν το όχημα περάσει σε αυστριακό έδαφος.

Το όχημα βάρους 7,5 τόνων έφερε ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας και λογότυπο σλοβακικής εταιρίας πουλερικών. Ο οδηγός του εξαφανίστηκε, ενώ οι αρχές Αυστρίας και της Ουγγαρίας διεξάγουν κοινή έρευνα.

Η ουγγρική αστυνομία προχώρησε την Παρασκευή σε τρεις συλλήψεις, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Krone.

Οι τρεις ύποπτοι για παράνομη διακίνηση ανθρώπων συνελήφθησαν σήμερα στην Ουγγαρία. Στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Krone αναφέρει ότι ερευνητές εντόπισαν ότι το δίκτυο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων φθάνει μέχρι τη Ρουμανία.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ουγγρική ή την αυστριακή αστυνομία.

Παράλληλα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 71 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, μέσα στο φορτηγό.

Σύμφωνα με την Krone, δεν βρέθηκαν νεκρά παιδιά ανάμεσα στα θύματα που πιστεύεται ότι ήταν μετανάστες οι οποίοι πέθαναν από ασφυξία μέσα στο φορτηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό είχε αναχωρήσει από τη Βουδαπέστη την Τετάρτη και εισήλθε στην Αυστρία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, όπου εθεάθη από αυτόπτες μάρτυρες. Ο οδηγός του, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι Ρουμάνος, έχει εξαφανιστεί.