Στα χέρια του Μπρους Ντίκινσον, του θρυλικού τραγουδιστή των Iron Maiden, περνούν τα ηνία της διαχείρισης της κρατικής αεροπορικής εταιρείας του Τζιμπουτί, καθώς ξανάρχισε από την Δευτέρα τα δρομολόγιά της, δέκα και πλέον χρόνια μετά τη χρεοκοπία της.

Η Air Djibouti, μια από τις παλαιότερες αεροπορικές εταιρείες της αφρικανικής ηπείρου, ιδρύθηκε το 1963, μετά από πολλά χρόνια κακοδιαχείρισης, χρεοκόπησε το 2002, όμως απογειώθηκε και πάλι τη Δευτέρα με μια πτήση που σήμανε την αναγέννηση του κρατικού αερομεταφορέα.

Η νέα εταιρεία παραμένει κρατική αλλά η διαχείρισή της έχει ανατεθεί στη βρετανική εταιρεία Cardiff Aviation, ιδιοκτήτης της οποίας δεν είναι άλλος από τον ροκ σταρ Μπρους Ντίκινσον, τραγουδιστή των Iron Maiden. Εκτός από τη διαχείριση, η Cardiff Aviation θα είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των αεροσκαφών και την εκπαίδευση του προσωπικού της Air Djibouti.

Η πρώτη πτήση της Air Djibouti προσγειώθηκε στη Χαργκέισα της Σομαλιλάνδης μεταφέροντας 6 τόνους εμπορευμάτων, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν και άλλες πτήσεις προς τις πρωτεύουσες της Κένυας, του Νότιου Σουδάν και της Σομαλίας.

«Αυτό το πρώτο φορτηγό αεροσκάφος θα εξυπηρετεί τις χώρες της περιοχής και εκείνες των Μεγάλων Λιμνών. Σχεδιάζουμε επίσης να εξυπηρετούμε τη Δυτική Αφρική και τις ανατολικές ΗΠΑ, χάρη στη συνεργασία μας με το Μαϊάμι», είπε ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων και Ελευθέρων Ζωνών του Τζιμπουτί, Αμπουμπάκερ Όμαρ Χάντι, ενώ υπολογίζεται ότι οι πτήσεις μεταφοράς επιβατών αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Ο Ντίκινσον είναι επίσης πιλότος και εκπαιδευτής σε αεροσκάφη Μπόινγκ 757 και 737, ενώ ήταν εκείνος που πέταξε το αεροπλάνο του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους για το δίσκο «A Matter of Life and Death».