Περισσότεροι από 1.750 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από την αρχή του έτους, αριθμός τριακονταπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014, ανακοίνωσε την Τρίτη στη Γενεύη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

«Με τον τελευταίο απολογισμό, ο ΔΟΜ υπολόγισε ότι ο αριθμός των θανάτων από την αρχή του 2015 είναι επί του παρόντος τριακονταπλάσιος σε σχέση με αυτόν για την ίδια χρονική περίοδο του 2014, όταν είχαν καταγραφεί 56 θάνατοι προσφύγων στη Μεσόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν στους δημοσιογράφους στη Γενεύη.

«O ΔΟΜ φοβάται ότι οι συνολικά 3.279 θάνατοι προσφύγων το 2014 μπορεί να ξεπεραστούν φέτος μέσα σε μερικές εβδομάδες από σήμερα και μπορεί να φθάσουν τις 30.000 στα τέλη της χρονιάς, αν βασιστούμε στο σημερινό απολογισμό», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ‘Αντριαν ‘Εντουαρντς δήλωσε, από την πλευρά του, ότι το ναυάγιο του αλιευτικού τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στ’ ανοικτά της Λιβύης, στο οποίο 800 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους, είναι «το πλέον πολύνεκρο που έχει καταγραφεί στη Μεσόγειο» από την Ύπατη Αρμοστεία. Σύμφωνα με τον ‘Εντουαρντς, μόνο τον Απρίλιο καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ 1.300 θανάτων.