Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που εκτοξεύτηκε από διερχόμενο όχημα στη διάρκεια πορείας υπέρ της ειρήνευσης στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν» ανέφερε η Βίτα Ντουμπόβικ, εκπρόσωπος των τοπικών εισαγγελικών αρχών.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι είδε δύο πτώματα, καλυμμένα με την ουκρανική σημαία, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων το ένα από το άλλο.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σταθμό του μετρό τη στιγμή που περνούσε από το σημείο μεγάλο πλήθος διαδηλωτών.

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παρευρισκόμενων, ο εκρηκτικός μηχανισμός εκτοξεύτηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο» ανακοίνωσε λίγο μετά την επίθεση η τοπική εισαγγελία.

Μεταξύ των νεκρών, είναι ένας αστυνομικός και ένας φιλοευρωπαίος ακτιβιστής, ανέφεραν οι διοργανωτές της κινητοποίησης. «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν βομβίδα κρότου, αλλά μετά είδα τους ανθρώπους να πέφτουν» είπε ένας από αυτούς, ο Ίγκορ Ρασόκα.

Στο Χάρκοβο, το οποίο απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από τη ζώνη των συγκρούσεων με τους φιλορώσους αντάρτες, έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές «ύποπτες» εκρήξεις που χαρακτηρίζονται από τις αρχές «τρομοκρατικές ενέργειες».