Οι πρώτες φωτογραφίες του Φρανσουά Ολάντ και της συντρόφου του Ζιλί Γκαγέ, δέκα μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης του και το τέλος του δεσμού του γάλλου προέδρου με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, δημοσιεύθηκαν χθες. Το γαλλικό περιοδικό «Voici» φιλοξενεί εικόνες του Ολάντ να κάθεται σε ένα τραπέζι στον κήπο του Μεγάρου των Ηλυσίων και να συζητεί με τη 42χρονη ηθοποιό, η οποία δεν έχει φωτογραφιστεί με τον πρόεδρο από την προεκλογική εκστρατεία του 2011, όταν τον είχε υποστηρίξει δημοσίως.

Η Μαριόν Αλαμπέρ, διευθύντρια του «Voici», ενός εβδομαδιαίου περιοδικού που ασχολείται συνήθως με προσωπικότητες της σόουμπιζ, δήλωσε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον περασμένο μήνα από έναν φωτογράφο που βρισκόταν έξω από το Μέγαρο. Διέψευσε τις φήμες ότι οι εικόνες ελήφθησαν από τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι. «Δεν χρησιμοποιούμε τέτοιες μεθόδους» είπε. Πρόσθεσε πάντως ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει, η Γκαγέ περνά τουλάχιστον τέσσερις νύχτες την εβδομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο και τα περισσότερα Σαββατοκύριακα. «Του συμπαραστέκεται» είπε μιλώντας για την παρουσία της ηθοποιού δίπλα σε έναν από τους λιγότερο δημοφιλείς προέδρους στην Ιστορία της χώρας. «Εχει γίνει η ημιεπίσημη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας».

Η Γκαγέ, μητέρα δύο παιδιών, την οποία η Τριερβελέρ χαρακτήρισε «φίδι» στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε στη Γαλλία και τώρα κυκλοφορεί στα αγγλικά, δεν έχει κάνει κάποιο δημόσιο σχόλιο για τη σχέση της. Εχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες της να μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο, όμως το καλοκαίρι αναφέρθηκαν στον Τύπο φήμες ότι είχε επέλθει χωρισμός.  Από τον Ιανουάριο, όταν ο 60χρονος Ολάντ έδιωξε από το Μέγαρο την Τριερβελέρ εκδίδοντας ένα ανακοινωθέν μόλις 18 λέξεων, έχει αρνηθεί να απαντήσει σε κάθε ερώτηση για την προσωπική του ζωή.