Την παραίτηση ενός από τα κορυφαία στελέχη της Greenpeace ζητούν με επιστολή τους περισσότερα από 40 μέλη της ίδιας της οργάνωσης, εξαιτίας της επιμονής του να πηγαίνει στη δουλειά με… αεροπλάνο.

Η πέτρα του σκανδάλου, που φέρνει σε δύσκολη θέση την Greenpeace με τα μη περιβαλλοντικά του καμώματα, είναι ο Πασκάλ Χάστινγκ, διευθυντής διεθνούς προγράμματος της οργάνωσης. Τον Ιούνιο η «Guardian» είχε αποκαλύψει ότι ο Χάστινγκ επιλέγει συχνά για τη μετακίνησή του από το σπίτι του στο Λουξεμβούργο προς τη δουλειά του στο Αμστερνταμ το αεροπλάνο. Επειτα από θύελλα αντιδράσεων τότε, ο Χάστινγκ υποσχέθηκε ότι στο εξής θα παίρνει μόνο το τρένο.

Η ζημιά όμως έχει γίνει, υποστηρίζουν τα μέλη της οργάνωσης στην επιστολή τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην ολλανδική εφημερίδα «Volkskrant». «Πασκάλ, εάν παραμείνεις στη θέση σου, δεν θα μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους τα 40 και πλέον μέλη.

«Κάθε φορά που θα ασκούμε κριτική σε πολιτικούς ή εταιρείες, η συγκεκριμένη ιστορία θα επανέρχεται, όπως έχουμε δει να συμβαίνει στο παρελθόν. Εάν η Greenpeace δεν μπορεί να δώσει το καλό παράδειγμα, τότε γιατί να το κάνουν οι άλλοι;», τονίζουν.

Μεταξύ των μελών που υπογράφουν τη συγκεκριμένη επιστολή περιλαμβάνεται και ένας από τους 30 ακτιβιστές που συμμετείχαν στην περιβόητη αποστολή της Greenpeace πέρσι στην Αρκτική και κατέληξαν στις ρωσικές φυλακές.