Χρησιμοποιούν ρομπότ στη Φουκουσίμα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2011 18:25 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18/04/2011 19:00 |
Ένα από τα ρομπότ στο κτίριο του αντιδραστήρα 3 ανοίγει μια πόρτα, εκτελώντας τις εντολές των ειδικών

Μικρά ρομπότ τα οποία ελέγχονται από απόσταση και τα οποία εστάλησαν να ερευνήσουν τα κτίρια μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, μέτρησαν τα επίπεδα ραδιενέργειας σε δύο σημεία των αντιδραστήρων και τα βρήκαν εξαιρετικά αυξημένα. Αυτό σημαίνει ότι οι εργάτες δεν μπορούν να μπουν στο εσωτερικό για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες σταθεροποίησης των κατεστραμμένων αντιδραστήρων.

Παρόλα αυτά ιάπωνες αξιωματούχοι ελπίζουν ότι τα τελευταία προβλήματα δεν θα τους εμποδίσουν να ακολουθήσουν τον προγραμματισμό τους, σύμφωνα με τον οποίο θα σταθεροποιήσουν την κατάσταση στο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Στο μεταξύ, νέο ερασιτεχνικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, δείχνει το χωριό Νότιο Σανρίκου να παρασύρεται από τα τεράστια κύματα στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από λόφο, όπου είχαν καταφύγει πολλοί άνθρωποι μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι.

1
Νικος Νικολαιδης - Σαν Φρανσισκο
18/04/2011 23:25
Τιμη και δοξα στους Ιαπωνες πολιτες για τον τροπο που εχουν αντιμετωπισει μεχρι στιγμης τη βιβλικη αυτη καταστροφη που τους βρηκε. Ανθρωποι που εχουν χασει τα παντα, αντιμετωπιζουν το φρικιαστικο παρον με στο''ι''κοτητα, υπερηφανια και λεβεντια. Μεγαλο μπραβο στους Ιαπωνες.