Στη Λαμπεντούζα ο Μπερλουσκόνι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα το νησί που έχει δεχτεί πάνω από επτά χιλιάδες πρόσφυγες από τη Λιβύη και την Τυνησία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2011 12:19 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 30/03/2011 12:33 |

Κάθε νύχτα εκατοντάδες εξαθλιωμένοι πρόσφυγες από τη Λιβύη και την Τυνησία φθάνουν στις ακτές της Λαμπεντούζα, ενός μικρού ιταλικού νησιού, νότια της Σικελίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται σήμερα σε αυτό, μαζί με έξι πολεμικά πλοία που καταπλέουν για να μεταφέρουν αλλού χιλιάδες προσφύγων.

Οι κάτοικοι της Λαμπεντούζα διαμαρτύρονται και έχουν καταλάβει το δημαρχείο ζητώντας την απομάκρυνση των προσφύγων ενώ απειλούν να κόψουν το νερό και το ρεύμα του νησιού, αν δεν έρθουν σήμερα τα πλοία να πάρουν τους πρόσφυγες.   

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν ως απελπιστική την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί.

Περίπου επτά χιλιάδες πρόσφυγες, περισσότεροι από τους κατοίκους του νησιού ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς και η ιταλική κυβέρνηση στέλνει σήμερα έξι πλοία για να τους μεταφέρει στην ιταλική ενδοχώρα.

Οι πρόσφυγες που προέρχονται από τη Λιβύη, η οποία σπαράσσεται λόγω του εμφυλίου, δικαιούνται άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

5
SKT
31/03/2011 04:00
Άντε παιδιά, να ετοιμάζουμε την Υπατία σιγά-σιγά.
ΠΗΛΕΑΣ
30/03/2011 20:41

Η Ιταλία έχει και τη Μαφία, οπότε δεν τους βλέπω καλά αυτούς τους πρόσφυγες.

Πάντως μπορεί τα σχέδια των συμμάχων να μην ευοδώθηκαν μέχρι στιγμής,
αλλά το σχέδιο εισαγωγής ....λαθρομεταναστών, καλά προχωράει !
miltos
30/03/2011 15:42
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΣΕ ΚΛΙΒΑΝΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ
Χρήστος Κ
30/03/2011 15:28
Να διοργανώσει αύριο πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ προς την Ιταλική Πρεσβεία, για την μεταφορά τους στην Ελλάδα.....
χάρης αγγελόπουλος
30/03/2011 14:37
Θα πρέπει να τους στείλουν πάλι στις χώρες τους, διότι θα χαρακώσουν τις ευρωπαικές αγορές εργασίας και θα ζούν και ΄κεί ούτως ή άλλως όπως είναι συνηθισμένοι να ζούν από τις χώρες τους. Επιπλέον είναι πάρα πολύ πιθανόν να φέρουν επιδημίες και άλλες αρρώστιες. Καλύτερα να μήν τους μεταφέρουν στην ιταλική ενδοχώρα. Η ευρώπη έχει ήδη αρκετούς μουσουλμάνους και δεν πρέπει να θέλει άλλους.