Παράλληλα με την ποδηλασία αρχίζουν σιγά σιγά και τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στη Γλασκώβη, η οποία έχει φορέσει τα καλά της.

Σήμερα ανοίγει και η αυλαία στο Ευρωπαϊκό Ενόργανης με τον γενικό προκριματικό των γυναικών, όπου οι ελληνίδες αθλήτριες βάσει κλήρωσης θα αγωνιστούν στον τρίτο από τους τέσσερις ομίλους (18.00-19.50 ώρα Ελλάδας), ξεκινώντας από το έδαφος.

Από τρία όργανα έχουν δηλωθεί να εκτελέσουν οι Αργυρώ Αφράτη (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, έδαφος), Ιωάννα Ξουλόγη (άλμα, δοκός, έδαφος) και Ευαγγελία Μονοκρούσου (άλμα, δοκός, έδαφος), ενώ η Βασιλική Μιλλούση θα παρουσιάσει προγράμματα σε δύο όργανα (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός) και η Βάλια Πλυτά μόνο στους ασύμμετρους ζυγούς.

Σε καθέναν από τους τελικούς οργάνων θα προκριθούν οι οκτώ καλύτερες αθλήτριες (μάξιμουμ δύο από κάθε χώρα), ενώ παράλληλα οι οκτώ κορυφαίες χώρες θα περάσουν στον τελικό του ομαδικού.

Τους αγώνες προλόγισε μέσω Instagram και ο Λευτέρης Πετρούνιας, μιλώντας για έναν Ιούλιο που «μας μαύρισε τις ψυχές» και όπως και τα κορίτσια αφιέρωσε από τώρα κάθε προσπάθεια στις οικογένειες που θρηνούν.

Πρεμιέρα και για την κωπηλασία σήμερα με προκριματικούς.