Μόλις μία ημέρα πριν από το δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους, η Ενωση εξακολουθεί να έχει τεράστια κενά στο ρόστερ της, πονώντας σε θέσεις-κλειδιά. Ο σέντερ φορ που θέλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναζητείται μετά το ναυάγιο με τον Πόνσε, στο θέμα του εξτρέμ υπάρχει στασιμότητα, ενώ ουσιαστικές εξελίξεις δεν υπάρχουν ούτε για την περίπτωση του χαφ μετά την αρνητική τροπή της υπόθεσης Κονέ. Η Ενωση έχει καθυστερήσει πολύ στον μεταγραφικό σχεδιασμό της και πλέον η πίεση του χρόνου είναι έντονη.

Σε μερικές εβδομάδες οι Κιτρινόμαυροι ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους και με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, φαίνεται πως έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους για να μπορούν να δηλώνουν έτοιμοι στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Οι λόγοι της παραπάνω εξέλιξης που έχει προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις του κόσμου είναι αρκετοί και ξεκινούν από τις αρχές του καλοκαιριού.

Επανεκκίνηση

Δεν είναι μυστικό πως με την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη η λίστα που υπήρχε επί Μανόλο Χιμένεθ αναφορικά με τους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Ο έλληνας τεχνικός πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε δικές του εισηγήσεις, πάντα σε συνεργασία με τα υπόλοιπα στελέχη της ΑΕΚ.

Αυτή η πρωτοβουλία του Ουζουνίδη έβαλε την Ενωση σε μια διαδικασία… επανεκκίνησης γύρω από τον σχεδιασμό της, με την προεργασία που είχε προηγηθεί να πηγαίνει περίπατο. Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό ζήτημα που έφερε την ΑΕΚ τόσο πίσω στον τομέα της ενίσχυσης.

Οι αρχικές επιλογές που έγιναν από τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τους υπόλοιπους ανθρώπους που ασχολούνται με τα μεταγραφικά κρίθηκαν ανεπαρκείς από τον τεχνικό του Δικεφάλου. Μιας και σύμφωνα με πληροφορίες, μονάχα ο Πόνσε έκανε για τα «θέλω» του Ουζουνίδη! Μια υπόθεση που παρότι η ΑΕΚ κυνήγησε και μάλιστα ζεστά, δεν προχώρησε.

Ηταν σαφές από εκείνο το σημείο πως το πράγμα ήταν μπερδεμένο για την Ένωση στον συγκεκριμένο τομέα και περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο με την έλευση του Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς.

Γκρίνια

Ο σέρβος αθλητικός διευθυντής εντάχθηκε στο τιμ των μεταγραφών και αμέσως έθεσε τις δικές του προτάσεις στο τραπέζι. Που άρχισαν να δουλεύονται στο ξεκίνημα του Ιουλίου. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να φτάσουμε στο σήμερα.

Με την ΑΕΚ να βρίσκεται ακόμα στην προσπάθεια να κλείσει τα κενά που έχουν εντοπιστεί στο ρόστερ της και την γκρίνια να έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στις τάξεις των πρωταθλητών. Χωρίς, προς το παρόν, να προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι θα έχουμε σύντομα εξελίξεις, έστω για κάποια από τις υποθέσεις που καίνε την ΑΕΚ και δη τον Ουζουνίδη. Του οποίου η δουλειά στην Πολωνία δεν γίνεται υπό τις συνθήκες που θα επιθυμούσε, σε ό,τι έχει να κάνει με το υλικό που έχει στα χέρια του.