Δέκα αγώνες χωρίζουν Αρη, ΟΦΗ και Παναχαϊκή από τον τερματισμό της κούρσας στη Φούτμπολ Λιγκ στο τέλος Μαΐου, όταν η κάθε ομάδα θα κάνει ταμείο και θα αναλύσει πώς έφτασε στην άνοδο ή θα αρχίσει να προετοιμάζεται για την επόμενη προσπάθεια.

Τρεις ομάδες με μεγάλη ιστορία στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία παλεύουν για την επιστροφή και μπορεί η βαθμολογία να δείχνει ότι ΟΦΗ και Αρης έχουν προβάδισμα, όμως, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει και την Παναχαϊκή, έστω κι αν έχει μείνει επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή. Θυμίζουμε: ΟΦΗ, Αρης από 54, Παναχαϊκή 47.

«Η άνοδος μπορεί να κριθεί τις επόμενες πέντε ή έξι αγωνιστικές», σχολίασε ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος. «Υπάρχει πίεση, σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα».

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα 12 αγωνιστικές, ωστόσο και οι τρεις μονομάχοι θα δώσουν από δέκα αγώνες, καθώς στο πρόγραμμά τους έχουν Αχαρναϊκό και Βέροια που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Μάλιστα θα υποχρεωθούν να μείνουν χωρίς αγώνες για 15 ημέρες! Πρώτα η Παναχαϊκή (29η και 30ή αγωνιστική), στη συνέχεια ο Αρης (30ή και 31η) και τελευταίος ο ΟΦΗ (32η και 33η). Είναι νωρίς για να ξέρουμε ποια ομάδα μπορεί να ευνοηθεί από αυτό το πρόγραμμα.

Παναχαϊκή – Αρης έφεραν 1-1 στο προχτεσινό ντέρμπι, ενώ οι άλλες δύο συγκρούσεις κορυφής είναι προγραμματισμένες πριν από το Πάσχα. Στις 31/3 η Παναχαϊκή θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ, ενώ στις 4/4 θα διεξαχθεί η συνάντηση ΟΦΗ-Αρη. Τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια στον α’ γύρο: Αρης – Παναχαϊκή 2-1, ΟΦΗ – Παναχαϊκή 1-2, Αρης – ΟΦΗ 0-0.

Παράλληλα, υπάρχουν και οι ομάδες που μπορεί να αποτελέσουν τον ρυθμιστή της μάχης του τίτλου. Αρης και ΟΦΗ έχουν να περάσουν από τα Περιβόλια όπου τους περιμένει ο Κισσαμικός, μία έδρα από την οποία η Παναχαϊκή έφυγε με νίκη (2-1).

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου αντιμετωπίζει την Κυριακή στη Δράμα την φορμαρισμένη τελευταία Δόξα (τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία), η οποία θα αγωνιστεί στη συνέχεια με τον Αρη στο Κλ. Βικελίδης (1/4), ενώ θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στις 15/4.

Μία άλλη ομάδα που είναι σε αγωνιστική άνοδο, ο Απόλλων Πόντου, θα αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή στην Αγυιά, ενώ θα υποδεχτεί στην Καλαμαριά Αρη και ΟΦΗ.

Το Δημοτικό Γήπεδο Αγίων Αναργύρων στην Αρτα, στο οποίο αγωνίζεται η ΑΕ Καραϊσκάκης, είναι από τις πιο δυνατές έδρες της κατηγορίας. Κι εκεί θα πρέπει να αγωνιστούν τόσο ο Αρης (29/4), όσο και ο ΟΦΗ (13/5). Η Παναχαϊκή πέρασε από την Αρτα στον α’ γύρο (1-0), ενώ στην 28η αγωνιστική υποδέχεται τον Καραϊσκάκη στην Αγυιά.