Η Μπέτις είχε «μπλοκάρει» για περίπου μία ώρα την Μπαρτσελόνα. Κι όμως, οι Μπλαουγκράνα έφυγαν από το Μπενίτο Βιγιαμαρίν με το επιβλητικό 5-0 και έφτασαν τη διαφορά από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1 με Τζιρόνα) στο +11.

Ο Λιονέλ Μέσι είχε προβλήματα για 60 λεπτά, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ και μία ασίστ. Αλλες δύο φορές σκόραρε ο Λουίς Σουάρες, ενώ τον δρόμο προς τη νίκη είχε ανοίξει στο 59′ ο Ράκιτιτς.

Επειτα από τρία ματς η Ρεάλ επέστρεψε στις νίκες και την πλήρωσε η Λα Κορούνια, την οποία συνέτριψε με 7-1! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε με τη σειρά του στα γκολ σημειώνοντας δύο, στο δεύτερο μάλιστα σκόραρε με κεφαλιά-ψαράκι, αλλά τραυματίστηκε στο κεφάλι από τις τάπες του Φάμπιαν Σερ. Ο πορτογάλος άσος έδωσε και μία ασίστ (Μόντριτς), ενώ από δύο γκολ πέτυχαν και οι Μπέιλ, Νάτσο. Ο Ρονάλντο, πάντως, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο παραμένει ενοχλημένος με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος φέρεται ότι του είπε πως δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να του προσφέρει υψηλότερο συμβόλαιο.

«Οι παίκτες είχαν ανάγκη ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν η ομάδα έχει αλλάξει τόσο, ωστόσο αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το αποτέλεσμα» σχολίασε ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Στο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης, ο Γκριζμάν έδωσε προβάδισμα στην Ατλέτικο, αλλά η Τζιρόνα είχε τον τρόπο να φύγει με βαθμό, καθώς ισοφάρισε με τον Πόρτου (1-1). Παράλληλα, η Ατλέτικο θα στερηθεί για δέκα ημέρες και τον Ντιέγκο Κόστα (μυϊκός τραυματισμός).

Χειρότερο κάζο ήταν για τη Βαλένθια, η οποία προηγήθηκε στην έδρα της Λας Πάλμας, ωστόσο οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή, νίκησαν 2-1 και διατήρησαν τις ελπίδες τους για παραμονή.

Αλλα αποτελέσματα: Αλαβές – Λεγανές 2-2, Βιγιαρεάλ – Λεβάντε 2-1, Εσπανιόλ – Σεβίλλη 0-3, Χετάφε – Μπιλμπάο 2-2, Σοσιεδάδ – Θέλτα 1-2.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 54, Ατλέτικο 43, Βαλένθια 40, Ρεάλ 35.