Τα όσα μπορεί να «σκηνοθετήσει» η μπάλα δεν μπορεί να τα φανταστεί κανείς ανθρώπινος νους. Κι αν μάλιστα τα κέφια της είναι στο φόρτε, τότε η εξέλιξη ενός αγώνα μπορεί να δημιουργήσει έναν μοναδικό συνδυασμό χαρμολύπης. Ολα αυτά μαζί έγιναν χθες βράδυ στους Ζωσιμάδες. Και λίγα λέμε, γιατί το σκηνικό στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρομήτου ήταν βγαλμένο από μονομαχία της Αγριας Δύσης. Κάτι σαν σπαγγέτι-γουέστερν ντυμένο με μουσική του Μορικόνε.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 σ’ ένα παιχνίδι που διεκδικεί τον τίτλο «αγώνας της χρονιάς». Το θέμα όμως για τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Μάκη Γιαννίκογλου είναι πως μέχρι στιγμής έχει θέσει υποψηφιότητα «για το λάθος της χρονιάς», για το δεύτερο γκολ που δέχθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 92′.

Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ (που είχε κάνει πολύ καλές αποκρούσεις) προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου για να μη βγει κόρνερ. Δεν έκανε σωστό υπολογισμό, του έφυγε από τα χέρια και ο Μποσούλατσιτς την έστρωσε στον Καρασαλίδη. Ολα ήταν εύκολα για το 2-2. Τα όσα πρέπει να έχει πει ο Γιαννίκογλου στην μπάλα απαγορεύεται να μεταφερθούν στο χαρτί.

Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που ξεκίνησε καλά στο ματς, έχοντας μάλιστα δοκάρι σε φάουλ του Κόντε στο 21′, αλλά ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία του ματς κι έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ντάουντα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων όμως έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιαννίκογλου.

Επικό φινάλε

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο του ματς ήταν εντυπωσιακό, με την ομάδα του Περιστερίου να ελέγχει τον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή του ΠΑΣ. Η υπεροχή του Ατρόμητου καρποφόρησε στο 71′ όταν ο Ντάουντα άνοιξε το σκορ με πέναλτι και όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Κάναντι θα επέστρεφε στις νίκες.

Ο ΠΑΣ βρήκε όμως τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει την ανατροπή. Ο Κόντε ισοφάρισε στο 87′ και δύο λεπτά αργότερα ο Μπετρά έκανε το 2-1 για την ομάδα των Ιωαννίνων. Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει. Οπως προαναφέραμε, η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Γιαννίκογλου και τελικά οι Περιστεριώτες κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα στο φινάλε.

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Λίλα (63′ Χαλκιαδάκης), Μανθάτης (54′ Σολτάνι), Γιάκος, Βιδάλ (79′ Μπετρά), Κόντε.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον, Ούμπιντες (82′ Καρασαλίδης), Βασιλακάκης, Ντιγκινί, Ντάουντα (81′ Βασιλείου).