Η σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, με θέμα συζήτησης τη μετακίνηση των οπαδών, δεν θα δρομολογήσει αλλαγές δεδομένων τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν επί του συγκεκριμένου θέματος θα ισχύσουν από την επόμενη αγωνιστική σεζόν, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους έξι ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και Ατρόμητος).

Ωστόσο αυτό που πρέπει να σημειωθεί αφορά την τοποθέτηση-δέσμευση του υφυπουργού για επιβολή αυστηρών ποινών στις περιπτώσεις που υπήρξαν παραβάσεις τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

«Η χρονιά ώς τώρα κατά κοινή αποδοχή πάει καλά και πιστεύω πως αυτό θα συνεχιστεί. Εως το τέλος της σεζόν θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο με αυστηρές ποινές όταν αυτό παραβιάζεται. Η Λίγκα έλαβε πρωτοβουλία, έπειτα από παρακίνησή μου, να παρουσιάσει ώς το τέλος του μήνα ένα σχέδιο για τις μετακινήσεις των οπαδών και να το επεξεργαστεί μαζί με την ομάδα εργασίας του υφυπουργείου», τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

«Να τηρείται ο νόμος»

Το «παρών» στη χθεσινή συνάντηση από πλευράς Ολυμπιακού έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Μώραλης και οι αντιπρόεδροι των πρωταθλητών, Μιχάλης Κουντούρης και Βαγγέλης Μπαταγιάννης. Οι ιθύνοντες της ομάδας του Πειραιά εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια των φιλάθλων του Ολυμπιακού για τη διαφορετική αντιμετώπιση άλλων ομάδων στο θέμα της μετακίνησης οπαδών.

Οι εκπρόσωποι μάλιστα του Ολυμπιακού ζήτησαν τον λόγο που δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος όταν υπάρχουν ξεκάθαρες παραβάσεις και αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, που έγιναν οργανωμένες μετακινήσεις υπό την ανοχή της Πολιτείας.

Οπως προαναφέραμε, από την πλευρά του υφυπουργού υπήρξε δέσμευση ότι θα υπάρξουν τιμωρίες όσων έχουν παρανομήσει, με την επισήμανση μάλιστα πως αν υποτροπιάσουν θα τιμωρηθούν πιο αυστηρά.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού ζήτησαν ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για τη νέα χρονιά, το οποίο θα περιλαμβάνει και τις μετακινήσεις των οπαδών αλλά και τη λειτουργία των συνδέσμων.