Πριν από δυόμισι μήνες, τέσσερις ημέρες μετά τα 26α γενέθλιά του και έχοντας αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Ιτούδη που τον είχε στρατολογήσει για την προετοιμασία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Δημήτρης Κατσίβελης γκαρντ δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρώην προπονητή του στην Αστανά του Καζακστάν, Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος τον περισυνέλεξε από το προσωρινό ταμείο ανεργίας –με συμβόλαιο ενός μηνός –για να βουλώσει τις τρύπες στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και δη τα κενά του Αντώνη Κόνιαρη και του Κέβιν Ντίλαρντ.

Την επόμενη ημέρα (6 Οκτωβρίου) ο πρώην παίκτης του Μαντουλίδη, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και της Αστανά, μπήκε στο αυτοκίνητό του σεινάμενος κουνάμενος και ενώ κατευθυνόταν προς το Παλατάκι της Πυλαίας τράκαρε στον δρόμο και έχασε τη μισή προπόνηση!

Εκείνη την περίοδο ο ΠΑΟΚ ήταν να τον κλαίν’ οι ρέγγες του Θερμαϊκού! Αρχισε τη σεζόν με πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς (Αρης, Προμηθέας, Λούντβιχσμπουργκ, Παναθηναϊκός, Γκαζιαντέπ), αλλά όπως αποδείχθηκε, πίσω είχε η αχλάδα την ουρά!

Στις 4 Νοεμβρίου ο Κατσίβελης κλήθηκε από τον ΠΑΟΚ για να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, είκοσι ημέρες αργότερα φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας (στο Λέστερ κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία) και προχθές έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πέμπτη απανωτή νίκη του Δικεφάλου Αετού του Βορρά, που δεν ράμφισε απλώς, αλλά έκανε μια χαψιά εκείνον του Νότου (86-65).

«Εγώ συνήθως παίρνω ενέργεια και φτιάχνω την ψυχολογία μου μέσα από την άμυνα και τους εύκολους πόντους από τις βολές, αλλά αυτή τη φορά βρήκα ασυνήθιστα ρυθμό με τα σουτ, που δεν είναι το φόρτε μου» εξηγεί ο γιος τού άλλοτε παίκτη του Νέστορα, του Πανελληνίου, της ΜΕΝΤ και του Μακεδονικού, Αγγελου Κατσίβελη.

Η συγκυρία

Το πεπρωμένο του Κατσίβελη έγραφε πως θα παρουσίαζε το αριστούργημά του κόντρα στην ομάδα και στον προπονητή που τον εμπιστεύθηκαν και τον στέγασαν μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό. «Τι εννοείς; Οτι ήθελα τάχα να εκδικηθώ την ΑΕΚ; Ε όχι δα. Δεν έχω κανένα παράπονο, άλλωστε με είχε επιλέξει ο Σάκοτα και έφυγα επί Ζντοβτς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν βρίσκεσαι απέναντι σε μια ομάδα στην οποία έχεις παίξει, έχεις ένα παραπάνω κίνητρο, αλλά αυτό δεν είναι η εκδίκηση. Μας ιντρίγκαραν οι δυο μεγάλες νίκες που είχε πετύχει η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό και στην Εστουντιάντες, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και από τη στιγμή που έχουμε γυρίσει για τα καλά τον διακόπτη, έγινε ό,τι έγινε».

Για τον δις πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδος (με τον Ολυμπιακό) ο ΠΑΟΚ βαδίζει στα χνάρια των Σίξερς! «Ναι, ισχύει και για εμάς το σύνθημα «Trust the process» που έχουν κάνει λάβαρο στη Φιλαδέλφεια» τονίζει. «Το είχα ακούσει, το έβλεπα, αλλά τώρα το βιώνω καθημερινά. Είμαι ευτυχισμένος που αποτελώ μέλος μιας ομάδας η οποία δείχνει πίστη στο πλάνο της και στη διαδικασία που εξελίσσεται».