«Είπα στους παίκτες: ο Μέσι δεν χρωστά το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αργεντινή, αλλά το ποδόσφαιρο χρωστά το Παγκόσμιο Κύπελλο στον Μέσι». Η δήλωση του προπονητή της Εθνικής Αργεντινής Χόρχε Σαμπάολι αμέσως μετά την πρόκριση της Αλμπισελέστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας με τη νίκη της επί του Ισημερινού με 3-1 είχε προκαλέσει αίσθηση.

Δύο μήνες μετά ο Λιονέλ Μέσι μοιάζει με υποβολέα εκείνων των δηλώσεων: «Ακουσα τι είχε πει και μου το είχε πει και σε μένα. Ελπίζω το ποδόσφαιρο να μου πληρώσει το χρέος», είπε ο Μέσι σε συνέντευξή του στο fifa.com οριοθετώντας από νωρίς τον στόχο του στις ρωσικές στέπες.

Η πληγή που άνοιξε στον Μέσι ο χαμένος τελικός του 2014 στο Μαρακανά από τους Γερμανούς δεν έχει επουλωθεί. «Και δεν ξέρω αν θα επουλωθεί ποτέ. Θα βρίσκεται εκεί για πάντα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μία ευχάριστη ανάμνηση αλλά και πικρή ταυτόχρονα για τον τρόπο που τελείωσε».

Στη διάρκεια των προκριματικών η Αλμπισελέστε βρέθηκε επί ξυρού ακμής και χρειάστηκε τη νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι με τον Ισημερινό για να προκριθεί στα τελικά. Ηρωας του αγώνα είχε αναδειχτεί ο Μέσι σημειώνοντας τρία γκολ.

«Ηταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας γιατί ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ θα ήταν μεγάλη απογοήτευση, πρώτα για την ομάδα και μετά για μένα σε προσωπικό επίπεδο. Δεν ξέρω πώς θα το αντιμετώπιζα. Μια αποτυχία να μην πάμε στη Ρωσία θα ήταν ό,τι χειρότερο θα είχε συμβεί για τη χώρα».

Ο Μπαντιγκόλ

Οσο θα πλησιάζουν οι μέρες για το Μουντιάλ τόσο θα αυξάνονται και οι συμβουλές παλιών άσων προς τον Μέσι για να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και να οδηγήσει την Αργεντινή στο τρίτο της Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ενας απ’ αυτούς είναι ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα από τον οποίον πρόσφατα ο Μέσι πήρε το ρεκόρ τερμάτων στην Εθνική.

Σε συνέντευξή του στη «Μάρκα» ο άλλοτε Μπατιγκόλ συστήνει στον Μέσι να μην αγχωθεί σαν να παίζει στο τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο. «Αν δεν έχει τραυματισμούς θα μπορέσει να παίξει και στο Κατάρ». Για το ρεκόρ που του έκλεψε ο άσος της Μπάρτσα, ο Μπατιστούτα είπε πως τον πειράζει όταν χάνει, αλλά όταν του παίρνει το ρεκόρ ο εξωγήινος Μέσι, είναι πιο χαλαρός.

Επιβεβαίωσε επίσης τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες είχε ρωτήσει τον γιατρό του αν ήταν δυνατόν να του ακρωτηριάσει τα πόδια λόγω των δυνατών πόνων που ένιωθε στους αστραγάλους, αφότου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.