Με τη συμμετοχή τεσσάρων Ελλήνων αθλητών, αρχίζει την Τετάρτη στην Κοπεγχάγη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, το οποίο θα διαρκέσει ως την Κυριακή. Μετέχουν 550 κολυμβητές/τριες από 46 χώρες που θα αγωνιστούν στη νεότευκτη Royal Arena της δανέζικης πρωτεύουσας, έναν πολυχώρο που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο (με συναυλία των Metallica) και μπορεί να φιλοξενήσει τόσο πολιτιστικές, όσο και αθλητικές εκδηλώσεις.

Μάλιστα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης θα είναι η πρώτη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στη Royal Arena, για να ακολουθήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου, τον προσεχή Μάιο.

Στην προηγούμενη διοργάνωση, που έγινε το 2015 στη Νετάνια του Ισραήλ, ο Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική και… διέκοψε μία ανομβρία οκτώ ετών για τη χώρα μας, που δεν είχε εκπροσωπηθεί στο βάθρο μετά το 2007 και τα δύο χάλκινα μετάλλια του Γιάννη Δρυμωνάκου στο Ντέμπρετσεν. Ο Βαζαίος θα είναι παρών και στην Κοπεγχάγη και διεκδικεί με αξιώσεις κάποια διάκριση, καθώς μάλιστα έχει δουλέψει πολύ στη μικρή πισίνα, λόγω της συμμετοχής του στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Ο 23χρονος αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης θα «πέσει» συνολικά σε τέσσερα αγωνίσματα (100μ. και 200μ. πεταλούδα, 100μ. και 200μ. μικτή ατομική) και, βάσει της λίστας συμμετοχών, έχει την τέταρτη επίδοση στα 200μ. μικτή.

Στην Κοπεγχάγη θα αγωνιστούν επίσης ο Κριστιάν Γκολομέεβ (50μ., 100μ. ελεύθερο, 50μ. πεταλούδα), ο Απόστολος Χρήστου (50μ., 100μ. ύπτιο) και ο Απόστολος Παπαστάμος (200μ. ύπτιο, 100μ., 200μ., 400μ. μικτή ατομική). Ο Γκολομέεβ έχει τη δυνατότητα να κολυμπήσει πολύ γρήγορα και να διεκδικήσει θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, είναι άγνωστο όμως σε τι κατάσταση βρίσκεται, αφού δεν έχει κάνει αγώνες εφέτος. Ο Χρήστου δεν ειδικεύεται ιδιαίτερα στην 25άρα πισίνα, θέλει όμως να διεκδικήσει κάτι αξιόλογο τουλάχιστον στα 100μ. ύπτιο. Ο Παπαστάμος, τέλος, ήταν η έκπληξη στις επιλογές της ΚΟΕ, με τον 16χρονο Χανιώτη να έχει την ευκαιρία να συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον, χωρίς όμως να είναι έτοιμος να ζητήσει άμεσα κάτι καλό σε επίπεδο ανδρών.