Οι πένητες του ποδοσφαιρικού θεάματος ας προετοιμαστούν για τη μεγαλύτερη μονομαχία που έχει δει ποτέ το λαοφιλέστερο άθλημα.

Η χθεσινή απονομή της Χρυσής Μπάλας στον Κριστιάνο Ρονάλντο για πέμπτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη συνεχόμενη, με την οποία ισοφαρίζει το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι (κατετάγη δεύτερος και τρίτος ο Νεϊμάρ), σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την τελική αναμέτρηση που θα αναδείξει τον κορυφαίο της σύγχρονης εποχής. Οι δύο κορυφαίοι εξπρεσιονιστές του ποδοσφαίρου με τη μονίμως διαστολική αξία, οι οποίοι έχουν μονοπωλήσει τη Χρυσή Μπάλα την τελευταία δεκαετία, στην απαρχή της κατηφόρας της καριέρας τους μετρήθηκαν και βρέθηκαν ισόπαλοι: έχουν από πέντε Χρυσές Μπάλες, από τέσσερα Χρυσά Παπούτσια και από τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ.

«Με τον Μέσι η μάχη συνεχίζεται με καλό τρόπο» σχολίασε δηκτικά ο CR7.

Του χρόνου τέτοια εποχή ο Ρονάλντο θα βρίσκεται στο κατώφλι του 34ου έτους της ηλικίας του και θα ακούει τα ποδοβολητά του αφηνιασμένου Νεϊμάρ, του φιλόδοξου Ντε Μπρόινε και του θηριώδους Πογκμπά που θα έρχονται με φόρα για να διεκδικήσουν τα κεκτημένα του Πορτογάλου και του αντίπαλου δέους του. Το σωτήριον έτος 2018 πιθανόν να αποτελεί την τελευταία σφαίρα στη θαλάμη των πιο γρήγορων πιστολιών για να λύσουν τις διαφορές τους μια και καλή και να δώσουν απάντηση στο αιώνιο ερώτημα: Ποιος είναι ο καλύτερος;

Μέσι εναντίον Ρονάλντο στις ρωσικές στέπες για την απόλυτη δόξα: το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακόμα και το σύμπαν συνωμοτεί προς αυτή την κατεύθυνση. Αν Αργεντινή και Πορτογαλία κατακτήσουν την πρωτιά στους ομίλους τους ή έρθουν δεύτερες και περάσουν και τη δεύτερη φάση θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στα προημιτελικά. Το απίστευτο σενάριο όμως θέλει μία από τις δύο ομάδες να τερματίζει πρώτη και την άλλη δεύτερη και να συγκρούονται στον τελικό, στο κύκνειο άσμα των δύο ποδοσφαιριστών, στον τόπο που αναδεικνύει τους Αθάνατους του ποδοσφαίρου.

Ο Μέσι οριοθέτησε τον στόχο λέγοντας στην τελευταία του συνέντευξη πως «αν δεν τα πάμε καλά στο Μουντιάλ καλύτερα να εξαφανιστούμε».