Η έμπνευση του Λεονάρντο Κούτρη και το μοναδικό λάθος (αλλά μοιραίο) του εκπληκτικού Ντεβί Επασί έγραψε την ιστορία της νίκης του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού (2-1) στον Πειραιά.

Ήταν το 84ο λεπτό όταν ο Κούτρης αποφάσισε να δοκιμάσει το (αριστερό) του πόδι από τα 15 μέτρα. Ένα δυνατό σουτ που λογικά θα ήταν η πιο εύκολη φάση για τον Καμερουνέζο γκολκίπερ του Λεβαδειακού σε ένα εκπληκτικό βράδυ όπου κράταγε μόνος του όλο τον Ολυμπιακό.

Όμως αιφνιδιάστηκε και ο νεαρός Ελληνοβραζιλιάνος λύτρωσε τους πρωταθλητές Ελλάδος, που δεν έχασαν και άλλους βαθμούς πριν από αγώνα Τσάμπιονς Λίγκ.

Μέχρι στιγμής οι Ερυθρόλευκοι από τους 13 βαθμούς που έχουν σπαταλήσει στο πρωτάθλημα, οι 8 είναι πριν από αγώνα για την Ευρώπη !

Και όμως οι Πειραιώτες έκαναν ένα από τα καλύτερα εφετινά τους παιχνίδια – και μάλιστα μετά από διακοπή – με 22 τελικές εκ των οποίων οι 12 στην εστία, είχαν χαμένο πέναλτι (άουτ) με τον Φορτούνη στο 53’ και με το σκορ στο 1-0 ενώ βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις (όπως η εξ’ επαφής στο πλασέ του Φορτούνη στο 34’ εκεί όπου ο Ολυμπιακός έφτιαξε και έχασε έξι ευκαιρίες σε ένα δεκάλεπτο !) ακόμα και διπλές (στη φάση του πλασέ του Ανσαριφάρντ και στη συνέχεια στο σουτ του Ομάρ) και είχε κρατήσει την ομάδα του ανταγωνιστική στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και πλασέ του Ζιλέ (43’) αλλά δεν τελείωσε το παιχνίδι και έτσι ο εξαιρετικός Λεβαδειακός ισοφάρισε με κεφαλιά του Γιακουμάκη (69’).

Ο Κούτρης που κέρδισε πέναλτι από τον Τριποτσέρη και είδε τον συμπαίκτη του (Φορτούνης) να το χάνει, αλλά είδε και τους κλασσικούς επιθετικούς της ομάδας (Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς) να του…χαλάνε τις ασίστ για γκολ, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα…πόδια του και δικαιώθηκε.

Είναι μάλιστα το πρώτο γκολ αμυντικού παίκτη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα μετά από εκείνο του Γιάννη Μανιάτη κόντρα στον Παναιτωλικό από τις 15 Ιανουαρίου του 2015 !

«Έπρεπε να είχαμε τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι, αλλά μου άρεσε η αντίδραση των παικτών μου μετά την ισοφάριση» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής που είδε το θετικό (την ομάδα του να δημιουργεί επιτέλους πολλές και καλές τελικές προσπάθειες κόντρα μάλιστα σε μια εξαιρετική ομάδα) αλλά και το αρνητικό (την ομάδα του να δέχεται ένα ακόμα – 13ο στο πρωτάθλημα – γκολ).

Ο Λεβαδειακός απλά έδειξε ότι τίποτε από την εφετινή – εκπληκτική – πορεία του ως τώρα δεν είναι τυχαίο. Δεν κλείστηκε μετά το γκολ των γηπεδούχων ισοφάρισε και αν ο σκόρερ του (Γιακουμάκης) δύο λεπτά μετά το γκολ που πέτυχε έβλεπε στα δεξιά του – πριν αποφασίσει να σουτάρει με τον Προτό να σώζει την ομάδα του – τον αμαρκάριστο Τσαμπούρη οι Βοιωτοί δεν αποκλείεται να είχαν προηγηθεί κιόλας.

Μέχρι στιγμής έχουν μόλις δύο ήττες σε 11 αγωνιστικές, στο 95’ στη Λάρισα και στο 84’ στον Πειραιά.

«Σαφώς βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και αν έλειπε το λάθος του τερματοφύλακά μας ίσως να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο. Αλλά αλήθεια τι μπορούμε να πούμε για αυτή την εκπληκτική εμφάνιση του Επασί ;» τόνισε ο Γάλλος τεχνικός του Λεβαδειακού Ζοζέ Ανιγκό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ταχτσίδης (77′ Μαρτίνς), Ζιλέ, Φορτούνης (80′ Τζούρτζεβιτς), Καρσελά (60′ Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Ζοάο Φαβάρο, Ζαραδούκας (58′ Σουμπίνιο), Ομπιόρα, Μητρόπουλος (89′ Τόνι Σίλβα), Μπελγκαζουανί, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.