Το βιολογικό του ξυπνητήρι χτύπησε την κατάλληλη ώρα και ο Μπράιαν Ρόμπερτς έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση στην Πόλη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο κορυφαίο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού αλλά και δικό του. Ολοι ελπίζουν να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο αποψινό (21.00 – Novasports 1) ερυθρόλευκο ντέρμπι στο ΣΕΦ με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Αμερικανός ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι για να παίξει τον ρόλο του αντι-Σπανούλη και να ξεκουράσει τον αρχηγό των Πειραιωτών. Αντ’ αυτού έμεινε πίσω λόγω ενός τραυματισμού και μετά και τη δεύτερη ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ άρχισαν ακόμα και να τον αμφισβητούν ορισμένοι φίλοι της ομάδας.

Ομως ο Μπράιαν Ρόμπερτς, εκλεκτός του Γιάννη Σφαιρόπουλου από τον καλοκαιρινό σχεδιασμό, έκλεισε τ’ αφτιά του και είχε τετ α τετ μόνο με τον προπονητή και τους συμπαίκτες του, αν και ήταν φανερά προβληματισμένος και ο ίδιος.

«Τους έχω απογοητεύσει όλους, δεν είμαι αυτός που πρέπει και έχω μεγάλη ευθύνη, αλλά θα βρω τον εαυτό μου» είπε μετά το παιχνίδι με το Ρέθυμνο όπου είχε 18 πόντους με 3 στα 4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Οταν στα προηγούμενα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος είχε συνολικά 12 πόντους, με μόλις 2 στα 11 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Στην Ευρωλίγκα τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, αφού στα προηγούμενα 4 παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε μόλις 23 πόντους με 1 στα10 τρίποντα και στην Τουρκία σημείωσε 21 πόντους με 5 στα 7 τρίποντα έχοντας μάλιστα ξεκινήσει με 5 με 5!

«Ξέρουμε τι παίκτη πήραμε και ποτέ δεν χάσαμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτόν» είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τον παίκτη του, αφού πρώτα βέβαια είχε δώσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τη θεομηνία.

Ενός λεπτού σιγή

Ο Ολυμπιακός μάλιστα ζήτησε –και η Ευρωλίγκα το δέχτηκε –να κρατηθεί απόψε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών από την κακοκαιρία.

«Οι παίκτες αντέχουν. Γι’ αυτό είναι στον Ολυμπιακό, για να αντέχουν. Είναι παίκτες που τους πιστεύουμε, έμπειροι, παίζουν πολλά χρόνια στην Ευρώπη και στο ΝΒΑ κι έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν. Πρέπει να αντέξουν, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας» κατέληξε ο κόουτς Σφαιρόπουλος που προειδοποίησε ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι «πληγωμένο θηρίο».