Φαινόταν όντως σαν δαιμονισμένος, όπως περίπου το επιτάσσει το επώνυμό του, ο Μάρκους Ντένμον προχθές το βράδυ στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν ήταν ο μόνος που βρέθηκε στη ζώνη του λυκόφωτος, όπως έλεγε σε τέτοιες περιπτώσεις και ο Μάικλ Τζόρνταν…

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, που είχε όλους κι όλους 9 πόντους με 2/8 τρίποντα στα προηγούμενα πέντε ματς της Ευρωλίγκας, έβαζε 24 με 7/9 κτυπήματα από τα 6μ.75 και σκότωνε τη Χίμκι. Την ίδια στιγμή στο Τελ Αβίβ ο 29χρονος ομόλογός του στην Αναντολού Εφές, Ερικ ΜακΚόλουμ, βάραγε αλύπητα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σκοράροντας 31 με 8/11 σουτ από τη μεγάλη άρκτο και δικαιούνταν να καμώνεται στον… αδελφό του!

Τι σημαίνει αυτό; Ο κατά τρία χρόνια νεαρότερος σταρ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, παρουσιάζει σε σταθερή βάση τη δική του επαυξημένη και βελτιωμένη έκδοση στην ταινία «Δυο καπνισμένες κάννες»: οι δικές του είναι τρεις με ποσοστό 52,7% (39/74) και μέσο όρο 22,4 πόντους, ενώ στην παρθενική σεζόν του στην Ευρωλίγκα ο αδελφός του σκοράρει 15,3 και σουτάρει με 45,2% στα τρίποντα (14/31).

Μεσούσης της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1976, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει «Βυθίσατε το Χόρα» και μια ανάλογη εντολή θα δώσει και απόψε ο Τσάβι Πασκουάλ…

«Βυθίσατε τον ΜακΚόλουμ»!

Πλάκα πλάκα για όλα φταίει ο Νίκος Βετούλας! Ο νυν προπονητής του Ρεθύμνου ήταν εκείνος ο οποίος ξέθαψε τον λεγάμενο που ήταν χαμένος στο ρόστερ της Χάποελ Κφαρ Σάμπα, στην Α2 του Ισραήλ. Τον στρατολόγησε στον Απόλλωνα Πατρών με τον οποίο ο ξερακιανός γκαρντ βγήκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2012-13 (15,1 π.), όπως και την επόμενη (17,7 π.) με τη φανέλα του Πανιωνίου και με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Το αποψινό συναπάντημα στο Αμπντί Ιπεκτσί μοιάζει όντως βγαλμένο από γουέστερν, καθώς φέρνει αντιμέτωπους δυο σεληνιασμένους παίκτες: στα τελευταία δυο ματς ο μεν Ντένμον (Πανιώνιος, Χίμκι) έχει σκοράρει 45 πόντους με 4/7 δίποντα, 11/16 τρίποντα και 4/6 βολές, ο δε ΜακΚόλουμ (Μπαρτσελόνα, Μακάμπι) 52 με 5/13, 12/15 και 6/8 αντιστοίχως.