Oι μαρξιστές υποστήριζαν κάποτε πως «όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται, καταλήγει σε φάρσα ή σε τραγωδία», αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτή η… ρουφιάνα προέκυψε ως αλήθεια και ως ευτυχία!

Ηταν Μεγάλη Τετάρτη, 18 Απριλίου 1984, όταν προς γενική κατάπληξη και άνευ προειδοποιήσεως, οι παίκτες του ΠΑΟΚ εμφανίστηκαν στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης για τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Αρη (74-70) κουρεμένοι και ξυρισμένοι: και να, λοιπόν, που έπειτα από τριάντα τρία χρόνια λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα ανέβηκε στη σκηνή το remake αυτού του έργου και μάλιστα με το ίδιο σουξέ!

Απλώς τώρα το ξύρισμα του Απόλλωνα Τσόχλα και το κούρεμα του Αντώνη Κόνιαρη δεν αποτέλεσαν έμπνευση του (προπονητή τους) Ηλία Παπαθεοδώρου, όπως τότε που ο Φαίδων Ματθαίου έβαλε τους παίκτες του να παρακολουθήσουν την ταινία «Αποστολή στη Νικαράγουα» και εν συνεχεία τους στοίχισε μπροστά στον μπαρμπέρη ο οποίος μάλιστα ήταν φόλα αρειανός!

Και καλά, ο Κόνιαρης ο οποίος λόγω ενός δερματικού προβλήματος τα προηγούμενα χρόνια ήταν μονίμως καραφλός, απλώς κουρεύτηκε, αλλά και συ τέκνον Απόλλωνα;

Ο Τσόχλας τρέφει την πλούσια γενειάδα του εδώ και επτά χρόνια και η μόνη φορά που απηλλάγη από δαύτη ήταν το καλοκαίρι του 2011, όταν, όντας παίκτης του Ρεθύμνου, παρουσιάσθηκε για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του.

Την Τετάρτη το βράδυ στον αγώνα με την Τενερίφη ο «Παπατσόχλας», όπως τον βάφτισε στο Ρέθυμνο ο Στέργιος Κουφός, ήταν ο κανονικός εαυτός του, αλλά το βράδυ της Παρασκευής πήρε την ξυριστική μηχανή του και έγινε άλλος άνθρωπος!

«Είπα να πάω κόντρα στη μόδα έπειτα από πολλά χρόνια και να κόψω το παχύ μούσι μπας και αλλάξει η τύχη μας. Λίγο η ανάγκη να ψάξω για ένα γούρι, λίγο η επιθυμία να κάνω μια αλλαγή πάνω μου, ε, δεν θέλει και πολύ» εξηγεί ο 34χρονος γκαρντ και αμ’ έπος αμ’ έργον: είκοσι τέσσερις ώρες μετά το ξύρισμα, στο «παλατάκι» της Πυλαίας, του έλαχε ο κλήρος να σφραγίσει τη λυτρωτική νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αρη (63-57) με την ευστοχία του στις ελεύθερες βολές, οπότε η ιδέα του απέβη καλώς καμωμένη.

Και πώς είναι η ζωή χωρίς τις πολλές τρίχες; «Περίεργη, πρέπει να τη συνηθίσω» απαντά γελώντας ο Τσόχλας, ο οποίος χάρηκε όχι μονάχα για τη νίκη, αλλά και επειδή εκπλήρωσε την επιθυμία του γιου του! Ο τρίχρονος Ορφέας παραπονιόταν εδώ και καιρό επειδή τον γρατζούναγαν οι τρίχες του μπαμπά του και προχθές το βράδυ αξιώθηκε να του σκάσει ένα φιλί σε πιο μαλακό μάγουλο!