Κλίμα έντασης δημιουργούν εντέχνως οι αντίπαλοί μας στα μπαράζ για μια θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας (κάτι που είχαν κάνει και οι Βόσνιοι στον όμιλο και μας βγήκε σε καλό). Οι Κροάτες του άφθονου ταλέντου (Μόντριτς σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντζουκιτς σε Γιουβέντους, Ράκιτιτς σε Μπαρτσελόνα κ.λπ.) δεν φοβίζουν τους διεθνείς και τον Μίχαελ Σκίμπε που θέλουν να γίνουν η πρώτη εθνική ομάδα στην ιστορία που θα έχει τρεις συνεχόμενες προκρίσεις σε Μουντιάλ μέσω μπαράζ.

Μόλις λίγα λεπτά μετά την κλήρωση που έφερε την Εθνική μας αντίπαλο των Κροατών (9 Νοεμβρίου στο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ και 12 του ίδιου μήνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης η ρεβάνς στη μάχη δύο μεγάλων σκόρερ, Μήτρογλου και Μάντζουκιτς), από την πλευρά των αντιπάλων μας άρχισε ένας ψυχολογικός πόλεμος, περισσότερο για τη δημιουργία εντυπώσεων, έστω και αν οι δύο ομάδες έχουν κακή παράδοση στο θέμα των επεισοδίων.

«Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει προβοκάτσια σε κάποιους παίκτες στη ρεβάνς στον Πειραιά» τόνισε ο Στρένταν Αντριτς, πρώην άσος του Παναθηναϊκού, στην κροατική ιστοσελίδα jutarnji.hr, ενώ ο πρόεδρος της Κροατικής Ομοσπονδίας Νταβόρ Σούκερ (σκόρερ του μοναδικού γκολ στην αναμέτρηση με την Ελλάδα στο Καυτανζόγλειο όταν οι Κροάτες πήγαν στο Μουντιάλ του 1998 φτάνοντας μάλιστα μέχρι την 3η θέση) πρόσθεσε: «Για μας η Ελλάδα αποτελούσε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση. Ξέρουμε την κατάσταση που υπάρχει με τους οπαδούς μας και αποφασίσαμε για λόγους ασφαλείας να παίξουμε στο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ, αν και είχαμε υποσχεθεί να αγωνιστούμε στη γενέτειρα μου, στο Οσιγιεκ».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε χαρακτήρισε της Κροατία ως «πολύ δύσκολη και καλή ομάδα, παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και το κάνουν πολύ καλά αλλά εμείς είμαστε καλοί στο να αμυνόμαστε, οπότε θα δούμε τι θα γίνει στο χορτάρι» και θεωρεί μικρό αβαντάζ ότι η ρεβάνς είναι στην έδρα μας. Οι Κροάτες που –όπως και η Εθνική μας –δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ σε μπαράζ (4/4) έχασαν την απευθείας πρόκριση δεχόμενοι γκολ στο 90′ στην έδρα τους από την αδιάφορη Φινλανδία (1-1). Γι’ αυτό και ο Σούκερ στον «τελικό» με την Ουκρανία για μια θέση στα μπαράζ άλλαξε προπονητή φέρνοντας τον Ζλάτκο Ντάλιτς στη θέση του Αντε Τσάτσις, ώστε να προκαλέσει ένα θετικό σοκ στην ομάδα.

Στα άλλα τρία μπαράζ θα βρεθούν αντίπαλοι: Σουηδία – Ιταλία, Δανία – Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία – Ελβετία.