Ο Βασίλης Σπανούλης δεν ακολούθησε την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή, στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ. Ετσι, η συμμετοχή του στην πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» ακολούθησε θεραπεία, καθώς παραμένουν οι ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο (οστεοχονδριτιδας κνημιαίου κυρτώματος), με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αποφασίζει την τελευταία στιγμή αν μπορεί να τον υπολογίζει ή όχι.

Σε περίπτωση μη συμμετοχής του Σπανούλη και με δεδομένη την απουσία του Μπράιαν Ρόμπερτς (θλάση) το βάρος στις θέσεις «1» και «2» θα πέσει αποκλειστικά τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιάνις Στρέλνιεκς, ενώ δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Βασίλης Τολιόπουλος και να «κατέβει» στη θέση «2» ο Χόλις Τόμπσον.

Την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού παρακολούθησαν οι «ισχυροί άνδρες» της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Έτοιμος για ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

Αντίθετα, χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας, Τσάβι Πασκουάλ, είδε τον Θανάση Αντετοκούνμπο, να βγάζει κανονικά το πρόγραμμα και πλέον η συμμετοχή του Έλληνα φόργουορντ, που πρόσφατα «έχασε» τον πατέρα του, στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς είναι στην κρίση του Καταλανού.

Την ίδια στιγμή, ο τραυματίας Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος δεν υπολογίζεται για το ντέρμπι, ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς και υπάρχει αισιοδοξία για την αγωνιστική ετοιμότητα του στην πρεμιέρα της Euroleague.