Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Τάκης Λεμονής, ο πιο καλός στρατιώτης του Ολυμπιακού, επιστρέφει πολύ σύντομα στον πάγκο (θα κάτσει για 4η φορά) της αγαπημένης του ομάδας, εκεί όπου καθόταν μέχρι και τον περασμένο Μάιο.

Ο χρόνος είναι χρήμα και ο 57χρονος τεχνικός έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής (σχετικά με το τι πρεσβεύει ο σύλλογος) παρά μόνο λίγο διάστημα για να γνωριστεί με τους νέους παίκτες της ομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τάκης Λεμονής, μετά τον τελευταίο αγώνα για το περσινό πρωτάθλημα, παρέδωσε την έκθεσή του στην ομάδα αλλά και τις προτάσεις του ακόμα και για την προετοιμασία, χωρίς να ξέρει εάν θα συνεχίσει αυτός στον πάγκο ή όχι.

Κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τη διοίκηση των πρωταθλητών και προσωπικά από τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον έμπειρο τεχνικό να εξαργυρώνει τώρα με μια νέα θητεία τη γενικότερη συμπεριφορά του αλλά και προσφορά στην ομάδα.

Παρών στα δύσκολα

Πλέον ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θα «τρέξει» μια από τις πιο δύσκολες αποστολές του στην ομάδα (όντας στους -5 βαθμούς από την ΑΕΚ) κυνηγώντας την ανατροπή των δεδομένων όπως είχε κάνει το 2002. Τότε που και πάλι, ως προπονητής του Ολυμπιακού, προτελευταία αγωνιστική βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, με την ΑΕΚ να παίρνει τον τίτλο αν δεν έχανε στο ΟΑΚΑ από τους Πειραιώτες. Αν και η Ενωση προηγήθηκε με 1-0, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-3 και πήρε ένα μεγάλο και παλικαρίσιο πρωτάθλημα.

Αν τα καταφέρει και πάλι, θα ισοφαρίσει τα πρωταθλήματα (πέντε) που έχει πάρει ως παίκτης του Ολυμπιακού. Παράλληλα είναι ο προπονητής που έχει συνδέσει το όνομά του με τα πρώτα διπλά του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ (σε Βρέμη με Βέρντερ και Ρώμη με Λάτσιο) και φέτος έχει μια ακόμα πιο δύσκολη αποστολή, να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης τουλάχιστον στο Γιουρόπα.

Ο Χρήστος Κόντης θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του νέου κόουτς των Ερυθρολεύκων, με τον Μιχάλη Καβαλιέρη να είναι βοηθός προπονητή, ενώ γυμναστής της ομάδας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ντουρούντος. Νέος προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Παναγιώτης Αγριογιάννης.

n Χθες ο Στέφανο Καπίνο πήγε κανονικά στην προπόνηση, αλλά δεν του επετράπη να προπονηθεί με την επαγγελματική ομάδα και θα συνεχίσει για λίγο να βρίσκεται με την Κ-20. Απλά δεν υπήρξε πειθαρχικό παράπτωμα, γι’ αυτό άλλωστε και ο παίκτης πήγε αρχικά να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα.