Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως αλλάζοντας τους σωλήνες του αποχετευτικού θα αλλάξουν και το περιεχόμενο που τις διαπερνά.

Φευ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο το αγαπάμε, αλλά δυστυχώς συνεχίζει να μας προκαλεί δυσφορία από τις αναθυμιάσεις του.

Νέα ηγεσία στην ΕΠΟ, νέος αρχιδιαιτητής, παλιές αμαρτίες. Συμφωνώ πως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα σε μια μέρα. Τα όσα διαδραματίζονται όμως στα ελληνικά γήπεδα είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικά.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις διαφορετικές μπάλες χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΠΑΟΚ γιατί δεν ήταν φουσκωμένες σωστά. Θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε την περίπτωση με το Deflategate του αμερικάνικου φούτμπολ, η υπόθεση όμως μοιάζει περισσότερο με σκετς από το Δελφινάριο.

Εκεί όμως που ξεπέρασε κάθε όριο ο ποδοσφαιρικός επαρχιωτισμός μας ήταν στο ελληνικής πατέντας VAR. Αναφέρομαι στο περίφημο σύστημα με το βίντεο ριπλέι που βοηθά τους διαιτητές να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις.

Οσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό προς στιγμήν πίστεψαν πως η τεχνολογία είχε φτάσει και στην πόρτα μας. Υπεύθυνος γι’ αυτή την παραπλάνηση ήταν ο βοηθός διαιτητής ο οποίος αρχικά ακύρωσε το γκολ του Γιόχανσον, αλλά στη συνέχεια και αφού πήρε τον χρόνο του άλλαξε απόφαση. Τι VAR και αηδίες. Η νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέρνει μαζί της διαιτητές – κομπιούτερ.

Μιας και αναφερθήκαμε στον πρόλογο για το νέο αποχετευτικό, παρατηρήσαμε πως για τον ΠΑΟΚ οι σωλήνες παραμένουν στομωμένοι. Δεν κυλάει το πράμα παρά τις χαρές και τα πανηγύρια για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ. Πρεμιέρα με ισοπαλία στη Λιβαδειά και πρόωρες γκρίνιες για τον Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος ήθελε να μιμηθεί τον Μουρίνιο και λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με τον ομόλογό του της ομάδας της Βοιωτίας Ζοζέ Ανιγκό, για να καταλήξουν και οι δύο στην εξέδρα.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει από πολύ νωρίς το τελευταίο προπύργιο στο κάστρο των εντυπώσεων και να καταρρεύσει το αφήγημά του για το «τις πταίει» και δεν μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο.

Για επίλογο άφησα τον Ολυμπιακό. Ο Σάββας Θεοδωρίδης έκανε μία παρατήρηση που για τους νεότερους δεν σημαίνει τίποτε, αλλά για τους παλαιότερους σημαίνει πολλά. Ο Ολυμπιακός, είπε, μου θυμίζει το παλιό γιουγκοσλαβικό ποδόσφαιρο. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου του Πειραιά έχει δει τόσους αγώνες στη ζωή του όσους οι μισοί αθλητικοί συντάκτες της χώρας και γνωρίζει τη σημασία τού να μη σηκώνεται η μπάλα εκατοστό από το χορτάρι. Με την παλέτα των χρωμάτων που διαθέτει στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός φλερτάρει από νωρίς με μια ονειρική σεζόν.