Ταξίδι στο όνειρο (της επιστροφής στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου) σήμερα για τον Ολυμπιακό, με την αποστολή των πρωταθλητών να πετάει για τη Ριέκα. Εκεί αύριο το βράδυ θα επιχειρήσει να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, μεταξύ των κορυφαίων 32 ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου, ή πιο απλά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Οι Πειραιώτες παρά τις οκτώ αλλαγές στο βασικό σχήμα (σε σχέση με τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Ριέκα) που έκανε ο Μπέσνικ Χάσι, κρατώντας μόνο τους Καπίνο, Ρέτσο και Σεμπά σε αυτό, είχαν κέφι παρά το άδειο λόγω τιμωρίας Γεώργιος Καραϊσκάκης και επικράτησαν με 4-1 της Λάρισας στην πρεμιέρα.

Με τον αρχηγό τους Κώστα Φορτούνη σε μεγάλα κέφια να πετυχαίνει δύο γκολ, με πέναλτι στο 33′ (από χέρι του Φάρκα που έκοψε σέντρα του Σεμπά) και στο 76′ όταν οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι έκρυψαν την μπάλα και ο Ανσαριφάρντ (μετά την πάσα του Πάρντο) βρήκε με τακουνάκι στην περιοχή τον Φορτούνη που έκανε το 4-1.

Ο Ιρανός, που σκοράρισε και αυτός (το 2-0 με πλασέ στο 68′ από εξαιρετική σέντρα του Πάρντο) έδειξε ότι αξίζει ευκαιριών, ενώ δύο γκολ πέτυχε και ο Φιγκέιρας, ένα εις βάρος της ομάδας του (μειώνοντας προσωρινά για τη Λάρισα στο 71′) και ένα κανονικό (3-1 στο 74′) στο οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Μπόζοβιτς.

Καθοριστική η επέμβαση του Στέφανο Καπίνο στην εξ επαφής κεφαλιά του Ζίζιτς στο 73′ που απέτρεψε την ισοφάριση σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού, το οποίο θυμίζουμε ήταν χωρίς θεατές.

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου το έζησα αυτό και ήταν δύσκολο ιδιαίτερα για τους παίκτες μου, αλλά ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Τους υπολογίζω όλους και φυσικά και τον Ανσαριφάρντ» τόνισε ο τεχνικός των Πειραιωτών Μπέσνικ Χάσι.

Η Λάρισα έλυσε το συμβόλαιο του Ντοντό ενώ προχωράει όπως όλα δείχνουν και σε λύση των συμβολαίων του Κουτσιανικούλη και του Λαμπρόπουλου.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι):Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς (77′ Νικολάου), Ρέτσος, Μίλιτς, Ανδρούτσος, Ζντιέλαρ, Πάρντο, Φορτούνης (81′ Μαρτίνς), Σεμπά (71′ Σιώπης), Ανσαριφάρντ.

ΑΕ Λάρισας (Αντρέ Πάους):Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Ανδρεόπουλος (68′ Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κουτσιανικούλης (79′ Κριζμάν), Περόνε (79′ Ναζλίδης).