Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και φρόντισε να το επιβεβαιώσει με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το σκορ (2-1) η Βασίλισσα νίκησε στα Σκόπια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στέλνοντας το μήνυμα πως παραμένει η ομάδα που πρέπει να ξεπεράσουν οι μνηστήρες του θρόνου.

Οι αριθμοί που συνοδεύουν την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είναι πλέον εντυπωσιακοί. Η Ρεάλ έφτασε τις 11 συνεχόμενες νίκες σε διεθνείς τελικούς, κατακτώντας αντίστοιχο αριθμό τροπαίων. Εγινε επίσης η πρώτη ομάδα μετά τη Μίλαν (1989, 1990) που κατακτά δύο συνεχόμενες σεζόν το Σούπερ Καπ. Επί ημερών του Ζιζού η Βασίλισσα έχει κατακτήσει τα έξι από τα οκτώ τρόπαια που διεκδίκησε, ενώ συμπλήρωσε 66 αγώνες συνεχούς σκοραρίσματος! Οι Μερένχες είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή με τη μεσαία γραμμή της να κάνει τα πάντα: σκουπίζει, δημιουργεί, σκοράρει. Η Ρεάλ είχε κατοχή της μπάλας 59% και 89% ποσοστό στις πάσες, που φυσικά οφείλονται στους Κρος, Μόντριτς, Ισκο και Κασεμίρο. Και οι τέσσερις μαζί κόστισαν στην ομάδα λιγότερα από τα 105 εκατ. ευρώ που έδωσε η Μάντσεστερ για τον μέτριο χθες Πολ Πογκμπά. Ο Κασεμίρο πέτυχε το πρώτο γκολ (24′) από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, ενώ είχε προσπάθεια (με κεφαλιά) στο δοκάρι. Ο Ισκο που έχει μεταμορφωθεί σε σούπερ σταρ υπό τις οδηγίες του Ζιντάν, σημείωσε το 2-0 στο 52′ παίζοντας το ένα – δύο με τον Μπέιλ, τον οποίο χρησιμοποίησε ως τοίχο όπως οι πιτσιρικάδες στις αλάνες. Ο Ουαλός είχε επίσης μία προσπάθεια στο δοκάρι.

Κι όλα αυτά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παρακολουθεί αμήχανος από τον πάγκο για 80 λεπτά. Η Γιουνάιτεντ έσωσε τα προσχήματα στο 63′ όταν ο Λουκάκου μείωσε σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τους Κόκκινους Διαβόλους.

Το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ των Σκοπίων επιβεβαίωσε τον Μαρσέλο, ο οποίος όταν ρωτήθηκε ποια είναι η διαφορά του Μουρίνιο με τον Ζιντάν εκείνος απάντησε: «Με τον Μουρίνιο διεκδικούσαμε τρόπαια, με τον Ζιντάν τα κατακτούμε».

Εκτός από την κούπα, ο Μουρίνιο έχασε και τον Μπέιλ. Είχε δηλώσει πως αν ο Μπέιλ αγωνιστεί θα είναι μήνυμα ότι ο Ουαλός, για τον οποίο ενδιαφερόταν η Γιουνάιτεντ, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ. Ο Ζιντάν ξεκίνησε τη χθεσινή ενδεκάδα από αυτόν.