Στο πλευρό του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τάσσεται ο Ντιέγκο Μαραντόνα προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.

Στενός φίλος του προκατόχου του Μαδούρο, Ούγκο Τσάβες, στον οποίον είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του για το δημοψήφισμα του 2009 τασσόμενος υπέρ της κατάργησης του συνταγματικού άρθρου το οποίο περιόριζε στις δύο θητείες την παραμονή του προέδρου στο ανώτατο αξίωμα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα προστρέχει σε νέα βοήθεια.

«Είμαστε τσαβίστας ώς τον θάνατο. Και όταν ο Μαδούρο το διατάξει, θα ντυθώ στρατιώτης για μια ελεύθερη Βενεζουέλα για να αγωνιστώ εναντίον του ιμπεριαλισμού και εναντίον αυτών που θέλουν να αρπάξουν τις σημαίες μας, που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε», έγραψε ο Μαραντόνα στο facebook.

Σε άλλο μήνυμα που φέρει επίσης την υπογραφή της συντρόφου του, της Ρόσιο Ολίβα, ο Μαραντόνα επανέρχεται στην υποστήριξή του προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας: «Ζήτω ο Τσάβες. Ζήτω ο Μαδούρο. Ζήτω η επανάσταση. Ζήτω οι αληθινοί Βενεζουελάνοι, όχι αυτοί που υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και τους δεξιούς», σημειώνουν συντασσόμενοι με τη ρητορική κατά των Αμερικανών και των πολέμιων του καθεστώτος Μαδούρο.

Σκληρή ήταν η απάντηση του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Ενρίκε Καπρίλες στον άλλοτε κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου. Μιλώντας στο Radio Mitre, ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα σημείωσε: «Αυτός που υπερασπίζεται τον Μαδούρο να έρθει στη Βενεζουέλα. Να πάω τον Μαραντόνα στις γειτονιές να μιλήσει με τον πολίτες». Συνεχίζοντας αναρωτήθηκε αν όσοι υπερασπίζονται τον Μαδούρο μπορούν να ζήσουν με 15 δολάρια τον μήνα. «Ο κόσμος κουράστηκε από ψεύτικα κηρύγματα. Οι Βενεζουελάνοι θέλουν αποτελέσματα. Εχουμε κουραστεί να ζούμε άσχημα. Αυτοί που υπερασπίζονται τον Μαδούρο να έρθουν να ζήσουν στη Βενεζουέλα ή αν θέλουν να τους στείλουμε τον Μαδούρο γιατί τότε με κανέναν τρόπο δεν θα υπερασπιστούν την κυβέρνησή του».