Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου γίνεται ο Αλβαρο Μοράτα, μετά τη συμφωνία της Ρεάλ Μαδρίτης με την Τσέλσι να συνεχίσει ο παίκτης την καριέρα του στον αγγλικό σύλλογο.

Οι πρωταθλητές της Πρέμιερ Λιγκ συμφώνησαν να καταβάλουν 80 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου και ξεπερνά σχεδόν κατά 25% τα χρήματα που είχαν δώσει το 2011 για την απόκτηση ενός άλλου ισπανού επιθετικού, του Φερνάντο Τόρες. Στην περίπτωση του Μοράτα, η Ρεάλ απέδειξε πως έμαθε να πουλά ακριβά, αφού όπως όλα δείχνουν συμφώνησε να πάρει ένα τεράστιο ποσό για έναν αναπληρωματικό παίκτη που ξεκίνησε βασικός σε μόλις 14 ματς πέρυσι. Σημείωσε 15 γκολ, καθένα εκ των οποίων, όπως αναμένεται να αποδειχθεί, αγοράστηκε από την Τσέλσι έναντι 5,3 εκατ. ευρώ!

Οι πρωταθλητές Αγγλίας αναγκάστηκαν ουσιαστικά να ενδώσουν στις απαιτήσεις της Ρεάλ λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που προέκυψαν. Ο πρώτος τους στόχος, ο Βέλγος Ρομέλου Λουκάκου, κατέληξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία είχε έρθει σε προφορική συμφωνία ο Μοράτα.

Με δεδομένη την αποχώρηση του Ντιέγκο Κόστα για την Ατλέτικο και την ανακοίνωση της Ντόρτμουντ πως αποσύρει από την αγορά τον Ομπαμεγιάνγκ, οι επιλογές του Αντόνιο Κόντε για τη θέση του σέντερ φορ περιορίστηκαν σημαντικά.

Η Τσέλσι κινήθηκε σπασμωδικά φοβούμενη πως θα έχανε και τον Ισπανό μέσα από τα χέρια της, λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξε η Μίλαν.

Εκτός του Μοράτα, η Ρεάλ αναμένεται να πουλήσει έναν ακόμα παίκτη της σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Πρόκειται για τον Ντανίλο, τον οποίον επιθυμεί διακαώς στη Μάντσεστερ Σίτι ο Πεπ Γκουαρντιόλα και απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.