Την ώρα που ο Ολυμπιακός (ήταν μπροστά με 21 πόντους στο 25′ με 57-36) δέχτηκε δύο κολλητά τρίποντα από τους Κάμινγκς και Μούρτο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κόντεψε να μπει στο παρκέ!

Πήρε τάιμ άουτ και οι παίκτες του τα άκουσαν χοντρά, παρά το γεγονός ότι «σκούπισαν» σχετικά άνετα τον Αρη με 3-0 νίκες μετά το χθεσινό 79-65 στο ΣΕΦ.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ουσιαστικά είχε μπει σε κλίμα τελικού, καθώς η ομάδα του υποδέχεται την Κυριακή (21.00) τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό και ήθελε να βάλει και τους παίκτες του σε αυτό το κλίμα. «Ναι, γι’ αυτό το έκανα, γιατί την Κυριακή θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι» αποφάνθηκε ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων που γνωρίζει καλά τη σημασία του πρώτου τελικού σε αυτά τα ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός έχει για 7η χρονιά τα τελευταία εννέα χρόνια πλεονέκτημα έδρας, αλλά από τις προηγούμενες έξι τις τέσσερις ο Παναθηναϊκός έκανε το μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι, οπότε δικαιολογείται απόλυτα η συμπεριφορά του κόουτς των πρωταθλητών.

Οι οποίοι στο πρώτο μέρος δέχτηκαν μόλις 25 πόντους, ενώ στο δεύτερο έπαιξαν για ένα δεκάλεπτο χωρίς Σπανούλη – Πρίντεζη, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να είναι σε εξαιρετική κατάσταση (14 π. με 4/5 τρ. και 3 ασίστ), τον Γιανγκ κεφάτο σε άμυνα και επίθεση, τον Παπανικολάου αθόρυβα ουσιαστικά (9 π., 7 ριμπ., καλή άμυνα) και τον Παπαπέτρου «ζεστό» (18 π.).

Ο Αρης είχε μεν τον Κάμινγκ (21 π.) και τον Ξανθόπουλο (9 π. με 3/6 τρ.) καλούς στην επίθεση, αλλά δεν πήρε τίποτε από Γιάνκοβιτς (3 π. με 1/8 σουτ) ενώ έχασε κατά κράτος και τα ριμπάουντ (47 έναντι 33).

Υστερα από μια τέτοια προσπάθεια στην Κωνσταντινούπολη θα περίμενε κανείς, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον 7.000 φίλους του Ολυμπιακού για να τη χειροκροτήσουν, αλλά ήταν λιγότεροι από τους μισούς. Ενώ τώρα θα γίνει σκοτωμός για ένα εισιτήριο για τον τελικό.

«Προκαλεί θαυμασμό ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε φέτος την πιο δύσκολη Ευρωλίγκα μέχρι το τέλος» τόνισε ιπποτικά ο Δημήτρης Πρίφτης, την ώρα που ο συνάδελφός του Γιάννης Σφαιρόπουλος ουσιαστικά ανακοίνωνε ότι δεν περιμένει να παίξει καθόλου στους τελικούς ο Λοτζέσκι.