Τα προβλήματα, οι απουσίες και οι αντιξοότητες των τελευταίων εβδομάδων δεν πτόησαν τους Πράσινους, που αντιμετώπισαν τη χθεσινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ σαν παιχνίδι δίχως αύριο καθώς σε περίπτωση μη νίκης (και με δεδομένο ότι απειλούνται και με αφαίρεση βαθμών για τη διακοπή στο ματς με τον ΠΑΟΚ) θα έμεναν ουραγοί στα πλέι οφ και θα βρίσκονταν με το ενάμισι πόδι στον β’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η ψυχωμένη και καλοστημένη ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, με τον διακριθέντα νεαρό Χατζηγιοβάνη, ήταν ανώτερη και σαφώς πιο αποτελεσματική από την προβληματική Ενωση, που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Το τελικό 1-0 διαμορφώθηκε στο 62′ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λέτο (προήλθε από χέρι του Γκάλο), ενώ το Τριφύλλι είχε και δοκάρι με τον Μολέντο στο 30′.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την απόδοση της ομάδας του λέγοντας ότι «για να μπορέσεις να κερδίσεις κάτι τόσο μεγάλο όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει περισσότερη καρδιά. Κι εμείς κάναμε ένα κάκιστο παιχνίδι». Και συμπλήρωσε: «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι για τις μεγαλύτερες ομάδες και οι μεγαλύτερες ομάδες βάζουν μεγαλύτερη καρδιά». Αντιθέτως, ο Ουζουνίδης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του: «Σίγουρα τα παιδιά προσπάθησαν πολύ και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ξέραμε τα προβλήματά μας και τις απουσίες που είχαμε αλλά είπαμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Και αντεπεξήλθαν εξαιρετικά. Εκαναν μια μεγάλη προσπάθεια».

Ο Μολέντο τραυματίστηκε στη μύτη. Η πρώτη διάγνωση δείχνει κάταγμα, κάτι που θα τον κρατήσει έξω από τα εναπομείναντα δύο ματς.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (79′ Ρέις), Χατζηγιοβάνης, Κλωναρίδης (65′ Παν. Βλαχοδήμος), Λέτο (71′ Μολίνς).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (64′ Αλμέιδα), Γαλανόπουλος (75′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (71′ Πατίτο Ροντρίγκες), Μάνταλος, Αραούχο.

ΣΥΛΛΗΨΗ. Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο οπαδός του Παναθηναϊκού ο οποίος την περασμένη εβδομάδα εκτόξευσε ένα κουτάκι μπίρας στο κεφάλι του προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς με αποτέλεσμα να διακοπεί η αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εντόπισε τον δράση μέσω δικών της καμερών και παρέδωσε το υλικό στην Αστυνομία που, αφού προχώρησε στην ταυτοποίησή του, συνέλαβε χθες τον 22χρονο, ο οποίος είναι φοιτητής στα ΤΕΙ Αθηνών και εισήλθε στο γήπεδο χρησιμοποιώντας την κάρτα διαρκείας του πατέρα του. Οι Πράσινοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εις βάρος του καθώς η πράξη του προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.