Την ώρα που οι συμπαίκτες του έκοβαν την κοτσίδα του Ντατόμε (το είχε υποσχεθεί εάν η Φενέρ κατακτούσε την Ευρωλίγκα) ο Κώστας Σλούκας φορώντας το μπλουζάκι των νικητών ήταν ο πρώτος που πλησίασε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού.

Χαιρέτησε πρώτα τους αδελφούς Αγγελόπουλους λέγοντάς τους συγχαρητήρια και για την εφετινή πορεία και μετά μπήκε στα αποδυτήρια της πρώην ομάδας του. Τα είπε με τους παλιόφιλους (Παπανικολάου και Μάντζαρης οι συνομήλικοι κολλητοί του με τους οποίους είχαν σαρώσει τα μετάλλια στις μικρές εθνικές ομάδες) και αυτοί του ευχήθηκαν για τη γιορτή του.

Ομορφες στιγμές, όπως αυτή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που αμέσως πήγε και έδωσε το χέρι του στους αδελφούς Αγγελόπουλους τους οποίους εκθείασε μία μέρα νωρίτερα απονέμοντας τους τα εύσημα για τον Ολυμπιακό που έχουν δημιουργήσει.

Οι ίδιοι οι ηγέτες των πρωταθλητών Ελλάδας μπαίνοντας στα αποδυτήρια και μιλώντας στους παίκτες είπαν: «Είμαστε για 4η φορά την τελευταία εξαετία στον τελικό της Ευρωλίγκας και πρέπει να συνεχίσουμε καθώς υπάρχει μπροστά το πρωτάθλημα».

«Υπάρχει μια μικρή απογοήτευση για το αποτέλεσμα, αλλά έχουμε και μεγάλη περηφάνια για το πώς εκτυλίχτηκε η σεζόν, που φτάσαμε στον τελικό. Ηθελα απλά να ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι. Συγχαρητήρια στη Φενέρ» τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού συνολικά στο φάιναλ φορ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, έδωσε το σύνθημα «Πάμε για το πρωτάθλημα», ενώ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θύμισε ένα σημαντικό στοιχείο: «Φτάσαμε τελικό με ελληνικό κορμό και έλληνα προπονητή και αυτό είναι για μένα το σημαντικό. Αντίθετα η Φενέρ όχι μόνο δεν έχει τούρκο προπονητή αλλά δεν έπαιξε καν ούτε ένας τούρκος παίκτης στον τελικό» είπε χαρακτηριστικά, αν και θα διαφωνήσουμε μαζί του ότι δεν είναι επίτευγμα της Φενέρ αυτό που πέτυχε. Υπάρχει και η Λιμόζ του Μάλκοβιτς του 1993 για να θυμούνται οι παλαιότεροι, διότι αν μη τι άλλο οι γηπεδούχοι –έστω με τους ξένους τους –έκαναν σχεδόν το τέλειο παιχνίδι χάρις στο σερβικό τρίγωνο (Ομπράντοβιτς – Μπογκντάνοβιτς – Κάλινιτς) και το δίδυμο Ούντο – Σλούκα.