Ακόμη και με αφαίρεση βαθμών απειλείται ο Ολυμπιακός με βάση το κατηγορητήριο που συνέθεσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης τη Μεγάλη Πέμπτη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Οι Ερυθρόλευκοι θα απολογηθούν σήμερα στις 16.00 (και) για παράβαση του άρθρου 29, στο οποίο γίνεται λόγος για βία κατά αξιωματούχων και επισύρει βαρύτατες ποινές. Μάλιστα η έχουσα έννομο συμφέρον από την έκβαση της διαδικασίας ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέστειλε αίτημα στην ΕΠΟ προκειμένου να παραστεί και να παρέμβει εφόσον το κρίνει απαραίτητο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, επιβαρυντική είναι για την πειραϊκή ΠΑΕ η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Θεμιστοκλή Βαλσάμη, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «στο ημίχρονο του αγώνος και κατά την είσοδό μας στα αποδυτήρια, ο βοηθός παρατηρητής εδέχθη επίθεση από άτομα της γηπεδούχου ομάδος οι οποίοι τον εξύβρισαν και τον απώθησαν» και ότι «μετά τη λήξη του αγώνος, κατά την είσοδο των διαιτητών στα αποδυτήρια, εμποδίστηκαν και προπηλακίστηκαν λεκτικά από άτομα χωρίς διακριτικά και με την επέμβαση της Αστυνομίας εισήλθαν στα αποδυτήριά τους».

Το άρθρο 29 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε τουλάχιστον ετών». Παράλληλα τονίζεται πως εφόσον κριθεί υπαίτια η ομάδα «επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: α) διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεση έξι βαθμών, δ) υποβιβασμός ομάδας».

Επίσης εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ Στέφανο Μπαξεβάνη και για «εκτεταμένα επεισόδια», κάτι που σημαίνει πως ελήφθη υπόψη η επιβαρυντική έκθεση της Αστυνομίας.

Αξίζει να τονιστεί πάντως πως σε απολογία κλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή και ο παρατηρητής της αναμέτρησης Θ. Βαλσάμης.