Persona non grata έχει γίνει για τους Βαυαρούς ο ούγγρος διαιτητής Βίκτορ Κασάι. Η αποβολή του Βιδάλ λίγο πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα αλλά και τα δύο γκολ οφσάιντ του Κριστιάνο Ρονάλντο εξόργισαν τους πάντες στην Μπάγερν, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε να μιλάει για «κλοπή» και «εξαπάτηση».

«Είμαι οργισμένος όσο ποτέ άλλοτε. Οι παίκτες ήταν σε άσχημη κατάσταση στα αποδυτήρια. Οσοι περίμεναν να κατηγορήσουν την ομάδα για τον αποκλεισμό παρακολούθησαν ένα διαφορετικό έργο», είπε ο Ρουμενίγκε.   

«Ο διαιτητής μάς πέταξε έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ», υποστήριξε ο Αρτούρο Βιδάλ. «Οταν σε κλέβουν, είναι πολύ σκληρό να το δεχτείς. Αυτά τα λάθη δεν μπορεί να συμβαίνουν σε μία τέτοια διοργάνωση. Οταν προηγηθήκαμε 2-1 ο διαιτητής άρχισε το δικό του σόου. Παίξαμε με παίκτη λιγότερο και στα δύο παιχνίδια».

«Είναι δύσκολο όταν πρέπει να αγωνιστείς με δέκα παίκτες και να αντιμετωπίσεις δεκατέσσερις…», σχολίασε ο Τόμας Μίλερ. «Το γκολ με το οποίο έγινε το 2-2 ήταν ό,τι χειρότερο. Ο βοηθός είχε πολύ καλή ορατότητα. Μας σκότωσαν».

Μετά τη λήξη του αγώνα, Βιδάλ, Αλκάνταρα και Λεβαντόφσκι κινήθηκαν έξαλλοι κατά του Κασάι και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών που τους απομάκρυναν από το χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών. Η Μπάγερν εξάλλου ετοιμάζεται να προσφύγει στην UEFA για επίθεσης της ισπανικής αστυνομίας στους οπαδούς της στις εξέδρες του Μπερναμπέου κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

«Ενας χρόνος σκληρής δουλειάς… Ευχαριστούμε ρέφερι, μπράβο», σχολίασε στο Instagram o Φρανκ Ριμπέρι, ποστάροντας μάλιστα και φωτογραφίες με τα οφσάιντ γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο.    

Τον θυμό του για τις αποφάσεις του Κασάι δεν έκρυψε και ο Κάρλο Αντσελότι: «Η απόδοση του διαιτητή ήταν χειρότερη από τη δική μας. Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της χρήσης της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, αλλά τελικά νομίζω ότι είναι απαραίτητη. Στο ποδόσφαιρο γίνονται λάθη αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο σοβαρά. Δεν μπορεί να κρίνεται με αυτόν τον τρόπο η τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Μίλησα με τον Ζιντάν μετά το παιχνίδι και συμφώνησε μαζί μου πως η παρουσία των διαιτητών ήταν αρνητική», είπε ο προπονητής της Μπάγερν, ο οποίος έχει να σκεφτεί με τον Μάνουελ Νόιερ. Ο 31χρονος τερματοφύλακας υπέστη κατά τη διάρκεια της παράτασης κάταγμα στο αριστερό πόδι και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.