Ξεδόντιασε τους Δράκους του Πόρτο η Γιουβέντους και έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που νικά στο Ντραγκάο σε αγώνα φάσης νοκάουτ του Τσάμπιονς Λιγκ (2-0).

Η Γηραιά Κυρία δεν κρύβει πως φιλοδοξία της φέτος είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Και βεβαίως δεν μένει μόνο στις δηλώσεις.

Με επαγγελματική εμφάνιση, εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Μαξ Αλέγκρι αλλά και σύμμαχο την τύχη, η Γιούβε ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το σημείο-καμπή του αγώνα ήταν η ανοησία του Αλεξ Τέγες να δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 73 δευτερολέπτων, αφήνοντας με δέκα παίκτες από το 27′ την Πόρτο.

Από το σημείο αυτό ήταν θέμα χρόνου η Γιούβε να νικήσει τον εξαιρετικό Κασίγιας.

Τη στιγμή που οι Δράκοι κουράζονταν παίζοντας άμυνα, ο Αλέγκρι έριχνε φρέσκα πόδια στο παιχνίδι που σκόραραν στην πρώτη τους επαφή. Πρώτα ο Μάρκο Πιάτσα στο 72′ και 141 δευτερόλεπτα μετά ο Ντάνι Αλβες. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες της Πόρτο δεν είχαν ούτε μία προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία.

Η τελευταία φορά που σκοράρισαν δύο αναπληρωματικοί της Γιούβε στη διοργάνωση ήταν στην ιστορική της νίκη με 7-0 επί του Ολυμπιακού στις 10 Δεκεμβρίου 2003 (Ντελ Πιέρο, Ντι Βάιο).

Μέχρι χθες καμία ιταλική ομάδα δεν είχε περάσει νικηφόρα από την έδρα της Πόρτο, ενώ η μοναδική που είχε νικήσει σε νοκάουτ φάση ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009.